Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Paavi: Lue evankeliumia 10 minuuttia päivässä

 

Monet amerikkalaiset näkevät Raamatun lukemisen hyödyttävän politiikan tekemistä. Kuva: sxc.hu

Katolisen kirkon johtaja antoi yksinkertaisen elämänohjeen ja kehotti kaikkia kristittyjä mietiskelevään rukoukseen Sanan äärellä.

Kristittyjen tulisi lukea ainakin 10 minuuttia päivässä evankeliumia pitääkseen uskonsa terveenä, kehotti paavi Franciscus saarnassaan helmikuun alussa. Saarna pidettiin Vatikaanissa Pyhän Marian vieraskodissa, jossa paavi asuu.

Katolisen kirkon päämiehen mukaan kristittyjen ei tulisi tuhlata aikaansa juoruihin ja televisioon, vaan keskittyä sen sijaan Jeesuksen elämän pohtimiseen todellisen toivon löytämiseksi. Jeesuksen elämän mietiskely puolestaan onnistuu ainoastaan evankeliumin äärellä, paavi opetti.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Saarnassaan paavi myös kehotti ottamaan aikaa levolle ja pysähtymiselle ja mainitsi jopa Jeesuksen käyttäneen siihen aikaa kaiken kiireensä keskellä.

– Ota evankeliumi, lue ja kuvittele sen kuvaama tilanne, kuvittele mitä tapahtuu ja puhu Jeesukselle sydämestäsi, paavi neuvoi.

– Näin annamme toivon kasvaa, koska pidämme katseemme kiinnitettynä Jeesukseen. Kaikkien tulisi harjoittaa tällaista mietiskelevää rukousta.

Puheessaan paavi Franciscus torjui ajatuksen, että kukaan olisi liian kiireinen käyttääkseen pienen hetken päivästään rukoukseen.

Saarnasta uutisoi esimerkiksi Radio Vaticana -uutissivusto.