Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Mikko Mäkelä aloittaa Lasten ja nuorten keskuksen toiminnanjohtajana elokuussa

 
lähikuva-keski-ikäisestä-miehestä-jalkpallokentällä-taustalla-kaksi-pelaajaa

– Lasten ja nuorten keskuksella on merkittävä paikka lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä, ulkopuolisuuden ehkäisijänä ja osallisuuden mahdollistajana, Mikko Mäkelä sanoo. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Teologian maisteri, pastori Mikko Mäkelä on valittu Lasten ja nuorten keskuksen toiminnanjohtajaksi. Mäkelä aloittaa tehtävässään Lasten ja nuorten keskuksen toiminnanjohtajana 1.8.2022.

Mikko Mäkelä siirtyy Lasten ja nuorten keskukseen Kirkkohallituksesta asiantuntijan tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut mm. Helsingin NMKY:n nuorisotyönjohtajana, Helsingin seurakuntayhtymän kasvatus- ja seurakuntapalveluiden päällikkönä sekä Pornaisten vs. kirkkoherrana. Mäkelä on toiminut myös aktiivisesti luottamustehtävissä, kuten Keravan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtajana, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin hallituksen jäsenenä ja Suomen Iceheartsin varapuheenjohtajana. Kirkollisen taustansa lisäksi Mäkelä on toiminut opettajana, konsulttina, työnohjaajana ja ratkaisukeskeisenä terapeuttina. Hän on kehittänyt muun muassa Liikkuva seurakunta -toimintamallin ja ideoinut kirkon Walk in -terapian.

Haluan, että jokainen lapsi ja nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Haluan, että jokainen lapsi ja nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi. Lasten ja nuorten keskuksella on merkittävä paikka lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä, ulkopuolisuuden ehkäisijänä ja osallisuuden mahdollistajana. On ilo päästä työskentelemään osaavien asiantuntijoiden kanssa lasten ja nuorten puolesta yhdessä seurakuntien kanssa. Olen innostunut ja haluan tuoda verkostoni yhteiseen hyvään, lasten, kouluikäisten, nuorten ja perheiden puolesta, kertoo Mikko Mäkelä tuoreeltaan.

Tehtävässä Mikko Mäkelä kantaa kokonaisvastuun järjestön toiminnasta ja toimii kirjankustantamo Publiva Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä Partaharju-säätiön toimitusjohtajana. Lasten ja nuorten keskuksen hallituksen päätös Mikko Mäkelän valinnasta oli yksimielinen.

Lasten ja nuorten keskuksen toiminnanjohtajan paikka tuli hakuun toukokuun alussa edellisen toiminnanjohtajan siirtyessä uusin tehtäviin.

– LNK saa hyvän johtajan, joka vie järjestöä eteenpäin muuttuvan yhteiskunnan ja ympäristön haasteiden keskellä. Mikko Mäkelällä on vankka johtamiskokemus, hän on vahva sosiaalisilta- ja vuorovaikutustaidoiltaan ja hänen tapansa johtaa on osallistava. Mäkelän vahva arvopohja luo turvallisen ja eteenpäin katsovan näköalan järjestön tulevaisuuteen, sanoo Lasten ja nuorten keskuksen hallituksen varapuheenjohtaja, Sastamalan seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Salme Kuukka.

– Lasten ja nuorten keskuksella on yhteiskunnan poikkeusolojen ja koronan jälkeen hyvä mahdollisuus luoda uudenlaisia ja innovatiivisia palveluja kasvatuksen kentälle, lapsille ja nuorille sekä seurakuntien käyttöön kestävällä tavalla. Mäkelän johdolla LNK:n yhteiskunnallinen vaikuttaminen, uusien palvelukokonaisuuksien konseptointi ja sidosryhmien hyödyntäminen systeemisessä kehittämisessä antavat hyvän lähtökohdan uuden strategian luomiselle ja toimeenpanolle, sanoo Lasten ja nuorten keskuksen hallituksen jäsen, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.