Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Mika Tuovinen: ”Kansanlähetys on olemassa, jotta taivas täyttyisi ja helvetti jäisi tyhjemmäksi”

 

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen korosti puheessaan evankelioinnin merkitystä. KUVA: MATTI KORHONEN

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja korosti linjapuheessaan evankelioimistyön merkitystä.

– Meidän on aivan uudella tavalla kirkkona ja järjestönä keskityttävä Suomen uudelleenevankelioimiseen. Kristinuskon perusasioiden tuntemus on katoamassa maastamme, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen totesi tänään Kansanlähetyspäivillä Turussa.

Tuovinen käsitteli lauantain puheenvuorossaan herätysliikkeen näkökulmasta ajankohtaisia asioita. Erityisesti hän kantoi huolta evankelioimisnäyn hiipumisesta.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Selvä uskoontulokutsu on vaikenemassa, vaikka juuri nyt ”tuhlaajapoikien” kotiin kutsumista tarvittaisiin entistä enemmän.

– Näky ihmisten pelastumisesta, taivaasta ja helvetistä sekä Jumalan pyhyydestä on katoamassa. Ikuisten ihmissielujen – läheisten ja tuntemattomien – matka ikuiseen kadotukseen ei tunnu monia koskettavan, Tuovinen arvioi.

Hänen mukaansa Kansanlähetyksen tehtävä on herättää kirkkoa, seurakuntia ja yksittäisiä ihmisiä ja kertoa Jeesuksesta, jotta ihmisten voisivat pelastua.

– Kansanlähetys on olemassa, jotta taivas täyttyisi ja helvetti jäisi tyhjemmäksi, Tuovinen linjasi.

”Kodit ovat synnytyslaitoksia”

Mika Tuovisen mukaan kotikokoukset on havaittu evankelioimistyössä tehokkaiksi. Kuka tahansa voi järjestää kotiseurat, eikä paikalle tarvita kuuluisia puhujia.

– Lauletaan yhdessä ja jotkut kertovat, mitä usko tai jokin hengellinen asia heille merkitsee. Ja kun tupaan saadaan mukaan joitakin uskosta osattomia, evankeliumi leviää kesäflunssan tavoin.

– Kodit ovat synnytyslaitoksia, joissa Jumalan valtakuntaan syntyy uusia jäseniä, Tuovinen sanoi.

Puheensa lopuksi Tuovinen kutsui juhlaväkeä rukoukseen ja pyysi niitä nostamaan kätensä, jotka tahtoivat tulla uskoon tai uudistua uskossa.

Kansanlähetyspäiviä vietetään Turussa 3.–5. heinäkuuta. Päätapahtumapaikkana on Messukeskus. Lisätietoja tästä linkistä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie