Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

HJK:n huippufutari sävelsi rauhan puolesta

 

Peace Unitedin kapteenit Laura Österberg Kalmari ja Aki Riihilahti pääsivät mukaan nuorten peliin Zaatrin pakolaisleirillä. Kuva: Kirkon Ulkomaanapu / Taina Värri

Peace Unitedin tunnuskappale julkaistaan huomenna.

HJK:n riveissä pelaava laitahyökkääjä Nikolai Alho jätti musiikinteon tauolle jalkapallon vuoksi. Peace Unitedin tunnubiisin säveltäminen oli kuitenkin Alholle niin hieno juttu, että hän lähti mukaan.

– Hyvän tekeminen on aina ollut tärkeää mulle, hän summaa. 22-vuotias Alho on säveltänyt ja tuottanut kappaleen, jonka myös esittää itse yhdessä rap-artisti Särren kanssa.

KRS Krito 10.-23.6.

Ympäri maailmaa pelataan jalkapalloa. Monelle nuorelle se on pelastus, sillä kentällä heidän teoillaan on merkitystä. Kokemus siitä, että elämää voi hallita ehkäisee turvattomuutta ja turhautumista.

Peace United on osa Kirkon Ulkomaanavun  Tekoja-kampanjaa, joka keskittyy vuonna 2015 nuorten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen. Se on henkinen joukkue, jossa pelataan rauhan puolesta. Tavoitteena on lopettaa vastaikkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä.

Peace Unitedin tunnusbiisissä räppäävä Särre eli Miika Särmäkari halusi myös ilomielin mukaan projektiin.

– Koen, että tämän maailman ongelmat ovat meidän yhteisiä ongelmia. Ei voi vain ajatella, että jostain käsittämättömästä syystä ihmiset jossain syrjäytyy, sillä tämän maailman valtasuhteet syrjäyttää ihmisiä päivittäin. Halusin ilomielin olla mukana projektissa, joka tuo tälle meidän yhteiselle ongelmalle näkyvyyttä ja pyrkii konkreettisin teoin ehkäisemään siitä aiheutuvia seurauksia, Särre kuvaa.

Jokainen saa liittyä joukkueeseen

Peace Unitedin tunnusbiisi kuullaan ensin kertaa 5.7. Helsinki Cupin avaisissa. Love the Ball Center -tapahtumatorilla voi turnauksen aikana jokainen liittyä Peace Unitediin.

Kapteeneina joukkueessa toimivat legendaariset jalkapalloilijat Aki Riihilahti ja Laura Österberg Kalmari. Joukkueeseen kuuluu myös muita ammattilaisjalkapalloilijoita Tinja-Riikka Korpelasta Shefki Kuqiin. Jokainen joukkueen jäsen voi luoda kampanjan verkkosivuilla oman pelaajakorttinsa, ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa.

– Biisi merkitsee mulle, että me ollaan kaikki yhdessä vastuussa rauhasta maailmassa ja sille sopivien edellytysten luomisesta, Särre kuvaa.

Kappale on ladattavissa 5.7. alkaen ainakin seuraavissa välineissä: Spotify, iTunes, Shazam, Deezer, Xbox Music Store ja Google Play.

Lähde: Kirkon Ulkomaanapu