Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Mestarin miehet olivat koolla Ryttylässä

 

Muusikko Jukka Leppilampi esiintyi miestapahtumassa. Kuva Anne Lepikko

Noin kaksisataa miestä kokoontui tänä viikonloppuna Mestarin Miehet –tapahtumaan Kansanlähetysopistolle Ryttylään. Viikonlopputapahtuman aiheena oli ”Mies, jonka Jumala loi”.

Muusikko Jukka Leppilampi rohkaisi miehiä luottamaan Jumalan uskollisuuteen ja rakkauteen Mestarin Miehet -tapahtuman hyväntekeväisyyskonsertissa. Konsertin tuotto käytetään mielenterveystyöhön Keski-Aasiassa.

Tämänvuotisen miestapahtuman ohjelmassa otettiin huomioon myös elämä viikonlopun jälkeen. Tapahtuman järjestelyvastaava Jarkko Jokimies kertoi, että raamattuopetuksen lisäksi tapahtumassa panostettiin ryhmätyöskentelyyn.

– Miehet jaettiin asuinpaikkakunnan mukaan kahdeksaantoista ryhmään, joissa he keskustelivat opetusten aiheiden pohjalta. Tavoitteena on, että se hyvä, mitä he kenties saavat täältä, voisi jatkua vielä kotipaikkakunnalla, Jokimies totesi.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Miehet keskustelivat ryhmissä tapahtuman aikana yhteensä neljä ja puoli tuntia. Monet kokivatkin ryhmät viikonlopun parhaaksi anniksi.
Raamattuopetuksissa käsiteltiin isän ja miehen roolia ja sen merkitystä sekä lähipiirille että ympäröivässä yhteiskunnassa.

– Kansanlähetyksen opetus on niin rukiisen luterilaista ja tervejärkistä. Se juurruttaa Raamatun sanaan, kommentoi laitilalainen Vesa Lehtinen tapahtuman antia.

Lehtinen kokee, että hän sai miestenpäiviltä evästä omaan elämäänsä ja toimintaansa paikallisseurakunnassa. Hän toimii vastuunkantajana omalla paikkakunnallaan Toivon tupa -toiminnassa, jota seurakunnan diakoniatyö järjestää syrjäytyneiden auttamiseksi.