Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Meriam Ibrahimin sellitoveri tuli uskoon

 

Meriam Ibrahimin tueksi järjestettiin mielenosoituksia eri puolilla maailmaa. Kuva Espanjasta kesäkuulta 2014. Kuva: Flickr / HazteOir.org

Vuonna 2014 uskonsa vuoksi vangittu, maailmanlaajuisen tuen saanut sudanilainen Meriam Ibrahim sai jakaa uskostaan samassa sellissä olleelle naiselle.

Vuonna 2014 vangittu kristitty 29-vuotias sudanilaisäiti Meriam Ibrahim luki Raamattua telkien takana salaa öisin, kertoo The Christian Post.

Nuorta äitiä valvotti tyrmässä hänen alle kaksivuotias poikansa, jota hän yritti varjella kaikelta pahalta. Karuista oloista kertoo, että Ibraheem pakotettiin synnyttämään tyttövauva pimeässä sellissä kahleissa ollessaan.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Vankilaan salakuljetetun Raamatun piilottelussa auttoi Ibraheemin islaminuskoinen etiopialainen sellitoveri. Hän oli vankina luvattomasta maassa olosta, Ibraheem ”kääntymisestä”, vaikka oli kristityn äidin kasvattama ja tulkittu muslimiksi vain isänsä uskonnon takia. Avioiduttuaan kristityn miehen kanssa Ibraheem tuomittiin kuolemaan ja sataan raipaniskuun.

– Olen vankilassa, koska uskon tähän kirjaan, nuori äiti kertoo todenneensa sellitoverilleen.

Vankilasta kesällä 2014 päästyään Ibrahim on pitänyt yhteyttä sellitoveriinsa ja kuullut hänen tulleen uskoon.

– Hän kertoi minulle myöhemmin, että hänestä oli tullut kristitty ja että hän oli avioitunut erään tuntemani henkilön kanssa.