Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Meriam Ibrahim pidätettiin uudelleen

 

Kristitty sudanilaisnainen Meriam Ibrahim pidätettiin Khartoumin lentokentällä, kun hän oli poistumassa perheineen maasta. Pidätys tapahtui alle vuorokauden kuluttua siitä, kun nainen vapautui vankilasta. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Meriam Ibrahim tuomittiin toukokuussa kuolemaan islamin uskosta luopumisesta. Sudanin hovioikeus kuitenkin käsitteli asiaa uudelleen ja vapautti naisen vankilasta eilen. BBC:n mukaan noin neljäkymmentä turvallisuusagenttia pidätti tänään Ibrahimin, kun hän oli miehensä ja kahden lapsensa kanssa poistumassa maasta. Ibrahimin mies Daniel Wani on kotoisin Etelä-Sudanista, mutta hänellä on myös Yhdysvaltain kansalaisuus.

Abdullahi Alzareg Sudanin ulkoministeriöstä kertoi BBC:n ohjelmassa, että Ibrahim pidätettiin, koska hänellä ei ollut asiaankuuluvia matkustusdokumentteja. Alzaregin mukaan Ibrahim olisi käyttänyt Etelä-Sudanin papereita Yhdysvaltojen viisumin kanssa, vaikka hän on Sudanin kansalainen.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

BBC:n mukaan korkeassa asemassa oleva sudanilainen virkamies on sanonut, että Ibrahim vapautetaan ”pian”.

Lue myös:

Meriam Ibrahim päästettiin vapaaksi

 
artikkelibanneri Uusi Tie