Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Jouluvaellus valmistaa mielen jouluun

 

Vivamon jouluvaelluksella Jeesus-vauvaa esittää kolme eri vauvaa. Kuva: Johanna Manner

Vivamossa on järjestetty Ihmeellinen Ilo -jouluvaelluksia jo yli kymmenen vuoden ajan. Parikanniemen Matka Beetlehemiin Jouluvaellus toteutetaan Mikkelissä jo 20. kerran. Jouluvaellus auttaa eläytymään joulun tapahtumiin.

Vivamon Raamattukylässä on järjestetty jouluvaelluksia joka vuosi vuodesta 2005 lähtien. Monille kävijöille siitä on tullut erottamaton osa jouluun valmistautumista

Muutamat Raamattukylän näyttelijöistä ovat olleet mukana vuosi vuodelta. Tuomo Mantere on alusta asti joka vuosi sonnustautunut itämaan tietäjäksi.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

– Tietäjien saapuminen on aina vaikuttava, tulemme pimeästä, pitkästä matkasta vastasyntynyttä etsimään. Kerran pimeän pellon poikki kulkiessamme revontulet valaisivat taivaan.

– Joka kerta sykähdyttää kumartua katsomaan Jeesus-lasta Vivamon tallissa. Vuosien varrella kaksi omaakin lastenlastani on ehtinyt olla siinä roolissa. Seimessä on ollut vauvoja myös eri maista ja roduista. Sekin kertoo siitä, että ilosanoma kuuluu kaikille kansoille.

Erityisen hieno hetki on aina myös vaelluksen päätös kirkossa, jonne kokoonnutaan yhdessä vaeltajien kanssa laulamaan tuttuja joululauluja.

– Siellä näkee miten esityksen sanoma ja tunnelma koskettavat ihmisiä. Vaellusnäytelmässä joulun tapahtumiin pääsee sisälle, ne voi elää itse läpi eri tavalla kuin vain katsojana.

Vivamossa järjestetään Ihmeellinen ilo jouluvaelluksia 9.-18.12. Yhteensä esityksiä on 15. Esityksissä on mukana lähemmäs 40 henkilöä. Jeesus-vauvoja on tänä vuonna kolme.

Parikanniemen Matka Betlehemiin Jouluvaellus 20. kerran

Parikanniemen lastenkodilla Mikkelin Ristiinassa järjestetään 9.-10.12.2016 jo 20. kerran suosittu Matka Betlehemiin Jouluvaellus. Juhlavuoden kunniaksi Johanna Talon käsikirjoitusta on hiukan uudistettu perusvaelluksen sanomaa unohtamatta. Jouluvaelluksen toteuttavat yli 60 Parikanniemen lasta, työntekijää ja vapaaehtoista. Ennen vaellusta Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen pitää alkuhartauden ja siunaa vaelluksen sekä sen toteuttajat matkaan. Jouluvaellus aloitetaan Riihikirkossa laulamalla joululauluja ja ryhmät kiertävät oppaan johdolla. Vaellus päättyy seimeltä lastenkodin tupaan, jossa on glögi-tarjoilu.
Arpajaiset ja myyjäiset lastenkodin hyväksi. 

 

Aiheet