Mercedes Bentso puhuu suoraan myös Jumalasta

 

Mercedes Bentso äänestettiin viime vuonna yhdeksi inspiroivimmista naisista. Hän räppää, kirjoittaa ja puhuu suoraan väkivallasta, feminismistä, eläinten oikeuksista ja romanien kohtaamasta rasismista. Mitä hän haluaa sanoa Jumalasta?

Mercedes Bentso (oikealta nimeltään Linda-Maria Roine) tunnetaan rap-artistina, joka on kertonut omasta elämästään esimerkiksi entisenä huumeiden käyttäjänä sekä kohtaamastaan väkivallasta. Aiemmin väkivaltaa parisuhteessaaan kokenut Roine päätyi nuorena naisena päihteidenkäytön keskeltä musiikin pariin, joka oli hänelle pelastus. Huumeet ja huumausaineet jäivät kerta heitolla. Nykyään täysraittiin 27-vuotiaan artistin saavutuksia parin edellisen vuoden ajalta ovat kaksi kokopitkää studiolevyä sekä kaksi kirjaa. Paljon muutakin on tulilla.

Erikoinen vuosi – eikä edes koronan takia

Sansa neliöb 15.2-15.3. MJa

Vuosi 2020 värittyy monen artistin kohdalla koronan kautta. Mercedes Bentsolle viime vuosi oli paljon muuta. Toisen kirjansa julkaisemisen ohessa hän löysi yhteyden isäänsä ja teki hänen kanssaan sovinnon juuri ennen isän kuolemaa. Arkeen kuuluu myös nykyinen avopuoliso, joka vapautui viime vuoden lopussa vankilasta. Mercedes Bentso valittiin viime vuonna Me Naiset -lehden lukijoiden toimesta Sanna Marinin ja Aira Samulinin ohessa yhdeksi vuoden inspiroivimmista naisista.

– Jos ne tykkäävät minusta tällaisena kuin minä oikeasti olen eikä kavahda minun synkimpiäkään puolia, mitä tuon esille kirjoissani tai taiteessani esille, niin se on upeata, että voin inspiroida.

Mercedes Bentso kynänjälki on piirtynyt entistä laajemmin ja rohkeammin valottamaan suomalaisille erilaisten ihmisten todellisuudesta. Tästä piti huolen Venla Pystysen kanssa yhteistyössä kirjoitettu elämäkerta Mercedes Bentso – Ei koira muttei mieskään ilmestyi, joka maaliskuussa 2019. Kirja on myynyt yli 15 000 kappaletta ja se oli vuoden luetuimpien äänikirjojen joukossa. Esikoiskirja valittiin Nextoryn Vuoden 2020 e-kirjaksi. Radio Dein Raatihuone-ohjelmassa vieraileva Mercedes Bentso kertoo löytäneensä rohkeamman vaihteen kertoa eri asioista, mikä näkyy viime vuonna julkaistussa kirjassa Totuus ja tunnustus. 

”Ihmisillä on voinut muuttua käsitys päihdeongelmaisista, romaneista, syrjäytyneistä. On tullut poliiseista poliitikkoihin hyvää palautetta.

Mercedes Bentson kirja on tällä hetkellä muun muassa ehdolla Storytel Awardsissa vuoden äänikirjaksi.

– Paras palkinto on ollut se, että olen voinut auttaa sillä edes yhtä ihmistä ja sitä kautta useampaa, jos jollain poliisilla muuttuu käsitys jostain ihmisryhmästä.

Usko

Jos on Mercedes Bentson elämänhistoria tähän asti vaiherikas, sitä oli pelkästään edellinen vuosi. Hän kiitti vuoden päätteeksi omassa Facebook-postauksessaan Jumalaa.

”Kiitos Jumala siitä langasta ja polusta, jonka olet valaissut. Kiitos siitä, että selvisin tästä vuodesta terveenä.”

Kuuntele alla olevasta audiosta, minkälainen kristitty munattomasta miehestä tai veren perinnöstä räppäävä Mercedes Bentso on? 

 

Mercedes Bentso on avannut omaa elämäänsä myös ”sielunsiskonsa” Jipun ohjelmassa Radio Deissä.

Mercedes Bentso vierailee Radio Dein Raatihuoneessa lauantaina 16.1.2021 klo 11-12. Ohjelman voi kuunnella tallenteena kokonaisuudessaan ohjelman kotisivuilta

 

 
Radio Dei Radiot_fi