Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristillinen media rohkaisee Turkin kristittyjä

 
Basaari Istanbulissa

SAT-7 Türkin ohjelmia katsovat muutkin kuin Turkin kristityt. Kanava antaa heille totuudenmukaista tietoa kristinuskosta. Kuva Istanbulista: Tiina Virtanen.

– Jos olet turkkilainen, odotetaan sinun automaattisesti olevan muslimi, kertoo kristitty pappi Turkista.

Kristinusko saapui nykyisen Turkin alueelle jo apostolien aikana. Silti nykyään vajaasta 80 miljoonasta asukkaasta on muslimeja liki 100 prosenttia. Kristittyjä ja muita vähemmistöjä on vain noin 0,2 prosenttia. Lainsäädäntö takaa uskonnonvapauden, mutta kansalaisten suhtautuminen muihin kuin islaminuskoisiin voi olla ahdasmielistä.

–Julistaessani evankeliumia minun ajatellaan vaihtaneen koko identiteettini ja minulta kysytään: keneksi sinä oikein olet tullut, oletko vaihtanut perhettä? Ihmiset kasvatetaan uskomaan vääriä asioita kristinuskosta, joten heidän on vaikea suhtautua siihen myönteisesti, turkkilaispastori sanoo ja jatkaa:

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Kristillisyyttä ei myöskään ole nähty uskontona vaan poliittisena vihollisena ja vastustajana, sillä vuosisatojen ajan Turkin sotahistoriassa kristityt ovat näytelleet merkittävää roolia.

”Haluamme palvella tätä maata”

Kristillinen media rohkaisee Turkin kristittyä vähemmistöä ja oikoo toisin uskovien väärinkäsityksiä.

Istanbulissa toimiva Radio Light on jo lähes 20 vuotta radioinut turkinkielisiä kristillisiä ohjelmia paikallisradioaseman kautta. Radion kuuluvuusalueella asuu noin 15 miljoonaa ihmistä, ja internetissä ohjelmia voi kuunnella missä vain.

Turkinkielinen satelliittitelevisiokanava SAT-7 Türk lähettää ohjelmaa noin 55 miljoonan ihmisen ulottuville D-Smartin ja Türksatin kautta.

-Turkissa eletään raskaita aikoja, mutta juuri siksi haluamme palvella tätä maata. On Jumalan ihme, että saamme tehdä tätä työtä, toteaa SAT-7 Türkin ohjelmapäällikkö Gökhan Talas.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) joulukeräys tukee mm. SAT-7 Türkia ja muuta Turkissa tehtävää kristillistä työtä.

Lue lisää

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa