Marokkoon uusi hallitus – kristityt toiveikkaita

 

Marokon parlamentin rakennus pääkaupunki Rabatissa. (JackKPhoto / Shutterstock.com)

Hallituksen vaihdos on herättänyt toivoa myös suuremmasta uskonnonvapaudesta.

”Kiitämme Jeesusta, että islamistit ovat poissa. Jumala on vastannut rukouksiimme, ja nyt meillä on hallitus, jonka halusimme”, kommentoi kristitty seurakunnanistuttaja Imounan helpottuneena Christianity Todaylle.

Marokossa katkesi syyskuussa kymmenen vuotta jatkunut islamistinen valta, kun liberaalipuolue National Rally of Independents voitti vaalit ja sai edustajanhuoneeseen 102 jäsentä. Aiemmin valtaa pitänyt islamistipuolue säilytti 13 paikkaa, joilla se päätyy opposition takariviin.

Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

Asiantuntijoiden mukaan vaalitulos kertoo kansan tahdosta saada vapaampi Marokko. Uudistusmielinen akateemikko Mustafa Akalay uskoo evangelicalfocus.com -sivustolla, että hallituksen vaihtuminen avaa uusia ovia sekä taloudellisesti että inhimillisen elämän osalta. Merkkinä tästä hän pitää esimerkiksi sitä, että naisia on valittu kaupunginjohtajiksi maan kolmessa merkittävimmässä kaupungissa.

Hallituksen vaihdos on herättänyt toivoa myös suuremmasta uskonnonvapaudesta. Sitä lisää voittajapuolueen johtajan Aziz Akhannouchin tausta.

 

– Akhannouch on liikemies. Hän ei välitä, palvotko aurinkoa tai kuuta. Hän ei jahtaa sinua, eräs toisen sukupolven marokkolainen kristitty sanoo.

Marokon kristityt toivovat, että maasta tulee alueella ainutkertainen esimerkki rauhallisesta vallanvaihdosta.