Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mikkelin piispanvaalin toiselle kierrokselle jatkavat Mari Parkkinen ja Pekka Särkiö yksimielisiä suorituksestaan: ”Oma tulos yllätti”

 
Mari Parkkinen ja Pekka Särkiö lähikuvassa.

Mari Parkkinen ja Pekka Särkiö kohtaavat piispanvaalin toisella kierroksella.

Imatran seurakunnan kirkkoherra Mari Parkkinen ja Kangasniemen seurakunnan vt. kirkkoherra Pekka Särkiö kisaavat Mikkelin hiippakunnan piispanvaalien toisella kierroksella kesäkuussa. Finalistit sanoittivat tulostuntojaan Radio Deille.

Vaalin ensimmäisellä kierroksella Mari Parkkinen sai 447 ja Pekka Särkiö 256 ääntä. Finalistit jakoivat tunnelmiaan tuoreeltaan Radio Dein Aalloilla-iltapäivässä tänään torstaina.

– Oma tulos yllätti. Totta kai on kiitollinen ja nöyrä mieli. Täytyy sanoa, että tuo on aika selkeä lukema. Se luottamuksen osoitus, mikä on äänestäjiltä tullut, lämmittää sydäntä, iloitsi helpottunut Mari Parkkinen.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Suuri ilo ja vetää nöyräksi, että pääsin toiselle kierrokselle. Olen iloinnut tästä vaaliprosessista. Se on ollut yhteyttä rakentava, Särkiö pohti.

– Vaalikierroksella emme ehdokkaina asettuneet toisiamme vastaan vaan olemme kompanneet toisiamme. Se on tärkeää myös jatkossa hiippakuntaa ajatellen, Pekka Särkiö puntaroi.

”Pekka Huokunan ja Sammeli Juntusen kannattajien täytyy tulevina viikkoina kyetä muuttamaan oma kantansa jomman kumman taakse.”

Mikkelin piispanvaalissa on 1115 äänioikeutettua, joista oikeuttaan ensimmäisen kierroksen aikana käytti 988 äänestäjää. Mikkelin hiippakukunta jakautuu neljään rovastikuntaan. Parkkinen oli kolmessa eniten ääniä saanut ehdokas. Päijät-Hämeessä ykköseksi nousi Särkiö.

 

Alueiden tulokset:

Etelä-Karjalan rovastikunta: Pekka Huokuna 8, Sammeli Juntunen 54, Pekka Särkiö 37, Mari Parkkinen 109 ääntä.

Etelä-Savon rovastikunta: Pekka Huokuna 44, Sammeli Juntunen 71, Mari Parkkinen 131, Pekka Särkiö 44 ääntä.

Kymenlaakson rovastikunta: Pekka Huokuna 12, Sammeli Juntunen 48, Mari Parkkinen 110 ja Pekka Särkiö 44

Päijät-Hämeen rovastikunta: Pekka Huokuna 8, Sammeli Juntunen 40, Mari Parkkinen 97, Pekka Särkiö 131 ääntä

 

Miten Parkkinen ja Särkiö kannustavat ”nukkuneita” ja oman suosikkiehdokkaansa toiselta kierrokselta menettäneitä äänestämään jatkossa?

– Nyt on oikeasti sillä äänellä on merkitystä tässä hiippakunnassa. Yhdelläkin äänellä on merkitystä. Haluan kuitenkin muistuttaa, että tässä rakennetaan yhteistä hiippakuntaa ja me rakennamme Kristuksen kirkkoa. Vaali käydään, nyt pitää äänestää ja yhdessä kuljetaan eteenpäin, Mari Parkkinen vetoaa.

Pekka Särkiö arvioi, että kahden kierroksen väliin jäävä aika – vajaa kolme viikkoa – on muutosten kannalta lyhyt. Jos ”oma ehdokas” on pudonnut jatkosta, äänestyspäätöksen hahmotteleminen saattaa olla hankalaa.

– Ymmärrän sen vaikeuden. Pekka Huokunan ja Sammeli Juntusen kannattajien täytyy tulevina viikkoina kyetä muuttamaan oma kantansa jomman kumman meidän kahden taakse. Jos he [Huokunaa ja Juntusta äänestäneet] jäävät nukkumaan ja äänestysprosentti laskee, niin se on aina huono asia, Särkiö sanoo.

Parkkisen haastajana hän toivoo erityisesti papiston aktivoitumista.

– Aikaisemmissa vaaleissa on havaittu, että nimenomaan papistossa on matalampi äänestysprosentti kuin maallikoiden keskuudessa. Toivoisin, että papit näkisivät piispan vaalin merkityksen.

 

Mari Parkkinen, toimittaja Ariel Neulaniemi ja Pekka Särkiö seisovat Radio Dein logoseinän edessä.
Toimittaja Ariel Neulaniemi kutsui Mari Parkkisen ja Pekka Särkiön piispanvaalidebattiin.

Miten Mari Parkkinen ja Pekka Särkiö pärjäsivät Radio Dein piispanvaalitentissä? Kuuntele piispantentti täältä.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)