MAF Suomi tukee kansalaisaloitetta Malmin lentokentän luonnonsuojelualueesta

 

Malmin lentokentällä on noin 100 hehtaaria niittyjä,. Kuva: Sampo Kiviniemi

Suomen Lähetyslentäjät ry (MAF Suomi) tukee kansalaisaloitetta, jonka tavoitteena on suojella Malmin lentokentän monimuotoista luontoa.

Uusi kansalaisaloite esittää Malmin lentokentän alueen suojelemista luonnonsuojelualueena. Aloitteen tavoitteena on suojella lentokentän ylläpitämät erittäin uhanalaiset aroniityt. Aloitetta tukee myös Suomen Luonnonsuojeluliitto.

MAF Suomen mukaan aloitteen tukeminen on heille tärkeää kahdesta syystä.

– Kristittyinä meidät on kutsuttu varjelemaan ympäristöämme ja vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta kuuluu kaikille. Malmin lentokenttä on myös toimintaympäristömme, missä pienlentokonetoiminta on jo 80 vuoden ajan ylläpitänyt Suomessa uhanalaisia niittyjä. Malmin lentokentällä ihmisen toiminta, lentokoneet ja luonto kulkevat käsi kädessä, toteaa toiminnanjohtaja Janne Ropponen.

Malmin lentokentän perhosselvityksen mukaan alueelta on tähän mennessä todettu lähes tuhat perhoslajia. Ympäristö on myös merkittävä lintukohde, ja siellä elää runsas hyönteislajisto, joka  tarjoaa esimerkiksi lepakoille erinomaisen ruokailualueen. Alueelle on suunniteltu laajamittaista asuntotuotantoa, mikä uhkaa  myös Longinojan merkittävintä valuma-aluetta.

– Lukemalla kansalaisaloitteen perustelut voi jokainen itse vakuuttua, että Malmin lentokentän luontoarvot ovat kiistämättömät ja rikkaat. Aloite on tärkeä myös siksi, että se estää valtion verovarojen tuhlaamisen Malmin Tattarisuohon kunnallistekniikkaa rakennettaessa.

Malmin lentokentän uhanalaisten niittyjen ja niitä ylläpitävän toiminnan suojelemiseksi tehdyn aloitteen voi allekirjoittaa Kansalaisaloite-palvelussa tästä linkistä.

 

 

Aiheet