Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Maailman paras naisnyrkkeilijä ammentaa voimaa Raamatusta

 

Maanantaina 15.8. Rion Olympialaisten nyrkkeilykehässä ottelevat maailman paras naisnyrkkeilijä Katie Taylor ja suomalainen Mira Potkonen. Kuva Istockphoto

Suomalainen Mira Potkonen kohtaa tänään Rion olympialaisten nyrkkeilykehässä olympiavoittaja Katie Taylorin, joka luottaa vahvasti rukouksen voimaan.

Irlantilainen Katie Taylor voitti olympiakultaa Lontoossa 2012 ja on sen jälkeen ollut lähes voittamaton. Jos Mira Potkonen onnistuisi voittamaan Taylorin, hän nyrkkeilisi mitaleista.

Katie Taylor on nyrkkeilyt lähes koko ikänsä. Nyrkkeily on ollut aina keskeinen osa Taylorien perhe-elämää. Isä Pete Taylor oli Irlannin keskiraskaan sarjan mestari. 1990-luvun puolivälissä Pete Taylor lopetti nyrkkeilyuransa, perusti nyrkkeilyseuran ja ryhtyi valmentamaan nuoria, myös nuorimmaistaan. Taylorien nelilapsisen perheen kuopus Katie osoittautui luonnonlahjakkuudeksi lajissa. Viisitoistavuotiaana Katie teki historiaa voittaessaan Dublinissa ensimmäisen virallisen naisten nyrkkeilyottelun. Tuolloin laji ei vielä ollut naisilla olympialajilla, mutta Lontoossa 2012 se jo oli ja Katiesta tuli ensimmäinen lajin olympiamitalisti.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Nyrkkeily on vienyt koko perheen mukanaan. Isä Pete Taylor toimii tyttärensä täyspäiväisenä valmentajana ja Bridget-äiti yhtenä Irlannin naisnyrkkeilyn tuomarina.

30-vuotias Taylor on kaikkien aikojen paras naisnyrkkeiljä ja maansa todellinen urheilulegenda. Hänellä on hallussaan olympiakullan lisäksi viisi maailmanmestaruutta ja kuusi Euroopan mestaruutta.

Katie Taylor luottaa rukouksen voimaan. Hän on uudestisyntynyt kristitty, joka ammentaa voimaa Raamatun sanasta. Taylor puhuu hyvin avoimesti Jumalan ja uskon merkityksestä elämässään ja nyrkkeilyssä. Katie käy perheensä kanssa säännöllisesti dublinilaisessa seurakunnassa. Ennen nyrkkeilykehään astumista hän lukee erityisesti Psalmeja. Yksi hänen suosikeistaan on “Herra on minun voimani ja kilpeni, häneen minä luotan” (Ps. 28:7). Otteluiden jälkeen hän kiittää Jumalaa saamastaan lahjasta.

Aiheesta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Teksti Sari Savela