Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Maailman ensimmäinen ristimuseo Solovetskiin

 

Maailman ensimmäinen ristimuseo avataan Solovetskissa Venäjällä vuonna 2013. Museo sijaitsee Solovetskin luostarin yhteydessä olevalla aikaisemmalla biologisella asemalla. Museoon tulee arviolta noin 1000 erilaista ristiä.

Vierailijat voivat tutustua museossa ristin erilaisiin muotoihin ja käyttötarkoituksiin ja käsityötaitoihin. Tiedotteen mukaan museon yhteyteen tulee myös tietopankki, kirjasto ja lukusali.

Linnoituksen näköinen ja aiemmin vankilana sekä mielisairaalana käytetty Solovetskin luostari on kuuluisa synkästä historiastaan. Etenkin Venäjän vallankumouksen jälkeinen historia on luostarin ja koko saaren osalta hirvittävän raaka.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Solovetskin luostari on nykyään jälleen toiminnassa, vaikka se samalla on myös historiallinen ja kulttuurinen museo. Luostarissa toimii pieni veljestö, joka ylläpitää ja uudelleen rakentaa luostaria alueella. Solovetskin luostari kuuluu nykyään myös UNESCOn maailmanperintökohteitten listalle.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie