LumiKappeli vetää myös ulkomaalaisia hääpareja

 

LumiKappeli. Myös Kemin kirkon katosta roikkuu laiva. Kuva: Lumilinnan arkisto

Kemin Lumilinan LumiKappelissa vihitään hääpareja ja järjestetään seurakuntien tilaisuuksia.

Häät lumilinnassa

”Vihkitilaisuuksien määrä vaihtelee tosi paljon vuosittain. Vuodessa niitä on suunnilleen 5-25. Tänä vuonna vihkimisiä on ollut kahdeksan. Viime vuonna vihkkimisiä oli vähemmän, koska (Lumilinna) kausi oli lyhyempi. Kastetilaisuudet ovat harvinaisempia, niitä ei ole tänä vuonna ollut yhtään” kertoo Kemin matkailin tiedotus, tapahtuma ja markkinointi vastaava Titta Vuorinen.

Osa vihkipareista on kotimaisa, osa kokonaan ulkomaalaisia ja osa sekapareja, joista toinen on suomalainen ja toinen ulkomaalainen. Maaltieteellisesti kauimpaa tulleet parit ovat Hongkongista ja Japanista.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

”Tänä vuonna on ollut paljon kotimaisia (vihkipareja). Julhavuoteen liittyen meillä on ollut teema ”Karkaa vihille”. Ulkomaalaisten vihkiparien kohdalla spontaanisuus on vaikempaa, koska heidän kohdallaan on enemmän paperitöitä. Sen takia heitä on ollut tänän vuonna vähemmän. Ulkomaalaisten parien vihkiminen vaihtelee myös häämuodin mukaan, eli milloin talvikohteet ovat suositumpia” Vuorinen selittää. Häiden lisäksi LumiKappelissa on tänä vuonna järjestetty muun muassa lastenkirkkoja ja maahanmuuttajien pyhäkouluja.

Kappeli on kaikkien kirkkokuntien käytössä

LumiKappeli on ekumeeninen, eli se on kaikkien kirkkokuntien käytössä. Se toteutetaan yhteistyössä Kemin seurakunnan kanssa. Se siunataan joka talvi käyttöön. Tänä vuonna vihkimisen suorittivat Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi ja Oulun ortodoksisen hiippakunnan piispa metropoliitta Elia, sekä Kemi-Tornion rovastikunnan lääninrovasti Markku Korpela. Kappelissa järjestettävät tilaisuudet ovat pääasiassa luterilaisia, mutta Vuorisen mukaan myös ortodoksisia ja katolilaisia vihkimisiä on suoritettu.

”Vaikea sanoa tarkkaan, mutta suunnilleen 80% Lumilinnan vieraista käy myös kappelissa” Vuorinen lisää. Pelkän vierailun lisäksi osa vieraista käy siellä hiljentymässä.

Tänä vuonna on Kemin Lumilinnan 20. juhlavuosi. Linnan ulkonäkö ja koko vaihtelevat vuosittain teemojen mukaan, mutta joka vuosi sieltä löytyy ravintola, hotelli ja LumiKappeli. Lumilinna on tehty lähes kokonaan lumesta ja jäästä, ravintolan penkkejä ja hotellin sänkyjä myöten. Porontaljat kuitenkin lämmittävät lumen ja jään keskellä.