Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Leif Nummela: Neitseestäsyntyminen on välttämätön tosiasia

 

Leif Nummelan mukaan kristittyjen on torjuttava äärikarismaattisuuden hengellisyys. Kuva: Jenniina Nummela

Uusimman Uusi Tie -lehden (51-52/2012) pääkirjoituksessa Leif Nummela kirjoittaa, miksi Jeesuksen neitseestäsyntyminen on välttämätön kristillisen uskon opinkappale. ”Syy on lopulta yksinkertainen. Jeesus on Jumala itse, joka tuli ihmiseksi.” ”Jos Jeesuksen olemassaolo olisi alkanut samalla tavalla kuin kaikkien muiden ihmisten, hän ei voisi olla iankaikkinen Jumala, joka tuli ihmiseksi”, Nummela perustelee.

Leif Nummela viittaa pari viikkoa sitten käymäänsä julkiseen keskusteluun, jonka hän kävi ateistikriitikko Marko Ahosen kanssa Jyväskylässä. Ahonen totesi väittelyssä ymmärtävänsä, että ”neitseestäsyntyminen on tarinan kannalta välttämätöntä”, vaikka hän ei neitseestäsyntymiseen uskokaan. ”Juuri niin, vaikka me emme tietenkään kristittyinä usko, että kyseessä on tarina, vaan historiallisesti ja hengellisesti täysin tosi tapahtuma”, Nummela kirjoittaa.

”Jeesuksen syntymässä on tietty vastaavuus Jeesuksen ruumiilliseen ylösnousemukseen. Ylösnousemuksen ydin ei ole tyhjä hauta, mutta se on kuitenkin ylösnousemuksen historiallisen paikkansapitävyyden kannalta välttämätön. Samoin Jumalan ihmiseksitulon ydin ei ole neitseestäsyntyminen, mutta neitseestäsyntyminen on kuitenkin teologisesti ja historiallisesti välttämätöntä sen kannalta, että Jeesus todella oli ihmiseksi tullut Jumala. Joka kieltää Jeesuksen neitseestäsyntymisen, kyseenalaistaa oman pelastuksensa perustan”, Nummela väittää.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie