Lähetystyöntekijöitä siunattiin mediatyöhön

 

Medialähetyspäivillä siunattiin Sansan lähetystyöntekijät Eila Murphy, Sirpa Rissanen, Eeva ja Jari Vähäsarja sekä vapaaehtoinen aluetyöntekijä Pirjo Antila. Siunauksen toimitti piispa Seppo Häkkinen Lappeen Marian kirkossa. Kuva: Ilkka Kastepohja.

Medialähetyspäivillä Lappeenrannassa siunattiin lähetystyöntekijöitä ja kuultiin kriisiradiotyöstä, joka sai alkunsa tapaninpäivän tsunamista.

Lappeenrannan seurakuntayhtymän ja Medialähetys Sanansaattajien yhteisillä Medialähetyspäivillä siunattiin neljä Sansan lähetystyöntekijää ja yksi vapaaehtoinen aluetyöntekijä. Ensimmäiselle työkaudelle siunattiin Sansan uusin lähetystyöntekijä, BA ja yo-merkonomi Sirpa Rissanen, joka työskentelee satelliittitelevisio SAT-7:n hankehallinnossa Kyproksella.

Mediatutkija, filosofian tohtori Eila Murphy siunattiin 11. työkaudelle tutkimustyöhön medialähetysjärjestö FEBC Internationalin palvelukseen. Erityisopettaja Eeva Vähäsarja ja diplomi-insinööri Jari Vähäsarja siunattiin toiselle työkaudelle medialähetysjärjestö TWR-Euroopan palvelukseen Itävaltaan. Eeva Vähäsarja koordinoi Hanna-työtä ja Jari Vähäsarja toimii projektien hallintakoordinaattorina.

Hgin rttukoulu vkot 31 ja 32 Smy

Lisäksi siunattiin vapaaehtoiseksi aluetyöntekijäksi Pirjo Antila. Sansan työn yhteydessä toimii kasvava joukko vapaaehtoisia aluetyöntekijöitä, jotka pitävät esillä medialähetystyötä kotipaikkakunniltaan käsin.

Työntekijöiden siunaamisen toimitti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Hän muistutti saarnassaan, että lähetys on kirkon perustehtävä. Jokaisen kristityn tehtävä on olla mukana lähetystyössä, oman kutsumuksensa mukaisesti.

– Te tänään työhön siunattavat olette ottaneet vastaan Jeesuksen kutsun ja haluatte palvella häntä sanoin ja teoin. Voimanlähteenä työssänne on sama ristin evankeliumi, jota toisille välitätte. Siihen te saatte luottaa myös omalla kohdallanne. Sillä hän, joka teitä kutsuu, on luvannut olla kanssanne kaikkina päivinä maailman loppuun asti, piispa Häkkinen vakuutti.

Tavoitteena pystyttää radioasema 72 tunnissa

– Silloin näytämme uskomme teoilla, kun emme voi tehdä sitä sanoilla, sanoi First Response Radion (FRR) kansainvälinen koordinaattori Mike Adams Medialähetyspäivillä.

Sansan yhteistyökumppani FRR on humanitäärisen avun toimija, joka sai alkunsa vuoden 2004 tsunamin jälkeen. Kriisiradiolla välitetään luonnonkatastrofista kärsivällä alueella elintärkeää tietoa esimerkiksi siitä, missä voi yöpyä ja mistä saa vettä, mutta myös henkistä tukea. Tavoitteena on pystyttää radioasema 72 tunnin kuluessa katastrofista.

Suomalaisvaroin hankittuja kriisiradiopaketteja on käytössä Indonesiassa, joka on erityisen altista aluetta luonnonkatastrofeille. Koulutettuja tiimejä on lisäksi Intiassa ja Filippiineillä ja Mike Adamsin mukaan piakkoin myös Nepalissa ja Pakistanissa.

Varusteet mahtuvat kolmeen matkalaukkuun; yhdessä on radiostudio, toisessa radiolähetin ja kolmannessa antenni. Alle 20 kiloa painavissa matkalaukuissa ne voidaan kätevästi ottaa lentokoneeseen ja kuljettaa tuhoalueelle.

– 12 vuoden aikana olemme kouluttaneet 12 tiimiä ja olleet mukana 22 eri luonnonkatastrofissa. Emme radioi pelkästään informaatiota, vaan lähetämme myös musiikkia. Monet kokevat, että musiikki auttaa heidän sieluaan katastrofin keskellä, Mike Adams kertoi.

Katso lyhyt video kriisiradiosta

Lue lisää Medialähetyspäivistä

 
Sansa artikkelibanneri 30.5. alkaen