Kylväjän lähetysjohtajaksi valittiin Jukka Kääriäinen: ”Lähetys vailla Kristuksen kuoleman, ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen julistusta ei ole enää lähetystä”

 

– Saamme Jukasta oppineen ja syvällisen johtajan, joka ymmärtää globaalia kristillisyyttä ja on sitoutunut evankeliumiin muuttuvassa maailmassa, toteaa Kylväjän muutosjohtajana kaksi vuotta toiminut Taneli Skyttä. Kuva: Jani Laukkanen

Kirkon lähetystyön keskuksen lähetysteologina työskentelevä Kääriäinen aloittaa tehtävässään lokakuun alussa.

Lähetysyhdistys Kylväjän hallitus kutsui järjestön uudeksi lähetysjohtajaksi Jukka Kääriäisen 7. huhtikuuta pidetyssä kokouksessa. Kirkon lähetystyön keskuksen (KLK) lähetysteologina työskentelevä Kääriäinen aloittaa perehtymisen uuteen tehtävään elokuusta alkaen ja siirtyy lähetysjohtajan tehtävään lokakuun alussa.

Kylväjän lähetysjohtajana viimeiset kaksi vuotta toiminut Taneli Skyttä on tyytyväinen valintaan.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

– Saamme Jukasta oppineen ja syvällisen johtajan, joka ymmärtää globaalia kristillisyyttä ja on sitoutunut evankeliumiin muuttuvassa maailmassa.

Missiologiasta filosofian tohtoriksi väitellyt Jukka Kääriäinen on toiminut teologisen seminaarin kouluttajana Taiwanilla, missä hän eli myös lapsuutensa ja nuoruutensa lähetyslapsena. Lisäksi hän on työskennellyt kiinalaistyössä New Yorkissa.

Jukka Kääriäinen arvioi, että kirkon lähetysjärjestöjen joukossa Kylväjä erottuu selkeällä visiollaan tavoittaa niitä ihmisryhmiä, joita evankeliumi ei ole vielä tavoittanut.

– Kylväjän vahvuus on selvä visio, jossa evankeliumi nähdään ihmisoikeutena.

Tuleva lähetysjohtaja aikoo ensi töikseen keskittyä kuuntelemaan Kylväjän työntekijöitä ja organisaatiokulttuuria. Kääriäinen arvioi, että järjestö saa hänestä johtoonsa lähetyksen moniosaajan, joka luottaa alaisiinsa ja haluaa innostaa ihmiset lähetystyöhön.

– Olen Kristukselle ja evankeliumille uskollinen ja rakennan evankeliumin vuoksi siltoja. Missiologina ja lähetysteologina olen vahva substanssiosaaja. KLK:n lähetysteologin työssä olen saanut ymmärtää ja palvella Suomen lähetystyön kenttää hienolta näköpaikalta.

Muutosjohtajaksi kutsutun Skytän johdolla lähetysjärjestö on uudistanut muun muassa organisaatiorakenteen, lähetyskoulutuksen, työn seurantajärjestelmät sekä luonut uusia yhteistyöverkostoja Suomessa ja maailmalla.

– Takanamme on kahden vuoden intensiivisen kehittämisen jakso. Nyt on organisaation ja Jumalan valtakunnan etu, että saamme kääntää katseen itsestämme evankeliumiin ja sen viemiseen kaikkialle maailmaan, Skyttä toteaa.

Alkusyksyllä hän perehdyttää seuraajaansa uuteen tehtävään.

– Edessä ei ole kapulan vaihto, sillä silloinhan toisen juoksu loppuu. Parempi metafora on pyöräilyjoukkue, jossa edetään vuorovedoin. Jatkan Kylväjän pakolaistyössä kotimaasta käsin.

Taneli Skyttä arvioi, että seuraaja saa johdettavakseen hyvin toimivan tiimipohjaisen organisaation.

– Tämä motivoitunut ja osaava porukka haluaa kehittyä ja muuttaa maailmaa evankeliumilla.

 
Kylvaja artikkelibanneri