Kuva hukkuneista siirtolaisisästä ja tyttärestä sai paavin rukoilemaan menehtyneiden siirtolaisten puolesta

 

Raja Meksikon ja USA:n välillä. Kuva: Pixabay.

Christian Today -verkkolehden mukaan paavi Franciscus on todennut tulleensa ”syvästi murheelliseksi” nähtyään kuvan isästä ja tyttärestä, jotka hukkuivat Rio Grande -jokeen ylittäessään Meksikon ja USA:n välistä rajaa sunnuntaina 23.6.

Maanantaina otetussa kuvassa Oscar Alberto Martínez (25) ja hänen lähes kaksivuotias tyttärensä, Angie Valeria, makaavat kaislikossa kasvot maata kohden.  Kaksikko on kääriytynyt Martínezin t-paitaan ja Angien käsi on edelleen kietoutuneena hänen hartioidensa ympärille.

Martínezin vaimo, Tania, katseli avuttomana joen vastakkaiselta rannalta, kun kaksikko ajautui kauas vahvan virtauksen mukana. Ruumiit ajelehtivat rantaan Meksikon puolella rajaa, vastapäätä Texasin Brownsvillea. Ne tullaan palauttamaan El Salvadoriin, josta nuori perhe oli kotoisin.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Isä ja tytär olivat yrittäneet uida virran yli USA:n puolelle, kun onnettomuus tapahtui. Uutislähteiden mukaan perhe oli aiemmin halunnut hakea turvapaikkaa USA:sta, mutta oli lopulta päättänyt yrittää joen ylitystä, koska turvapaikkaprosessi olisi kestänyt pitkään.

Valokuvaaja Julia Le Duc, joka otti kuvan, kertoi CNN-uutiskanavalle, että isä ja tytär olivat itseasiassa jo päässeet turvallisesti joen toiselle puolen, mutta kun Martínez oli lähdössä uimaan takaisin hakeakseen vaimonsa, Tania Vanessa Avalosin, hänen pieni tyttärensä seurasi häntä veteen.

”Pyhä Isä on katsellut valtavan murheellisena kuvia Rio Grande -jokeen hukkuneista isästä ja hänen pienestä tyttärestään. Hän on hyvin surullinen heidän kuolemastaan ja rukoilee heidän ja kaikkien niiden siirtolaisten puolesta, jotka ovat menettäneet henkensä yrittäessään paeta sotaa ja kurjuutta”, tiedotti Alessandro Gisotti, Pyhän istuimen lehdistökeskuksen väliaikainen johtaja.

Martínezin sureva äiti, Rosa Ramirez, kertoi Christian Today:n mukaan yrittäneensä turhaan saada poikansa muuttamaan mielensä Yhdysvaltoihin lähdöstä. Martínezin unelma oli rakentaa Yhdysvalloissa hyvä tulevaisuus perheelleen. Ramirez sanoi, että hänen sydämessään on pojan kuoleman jälkeen aukko, jota ”kukaan ei voi täyttää, mutta Jumala antaa minulle voimia.”