Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kuusikymppinen rokkipappi Tarvo Laakso lupaa: Starwarilta ilmestyy uusi levy

 

Musiikkini on melkein mitä vaan taivaan ja maan väliltä, luonnehtii Suomi-gospelin pioneereihin lukeutuva Tarvo Laakso.

Starwarin vuodentakaisen levyn, Häikäisevän viestin tuojat, piti jäädä yhtyeen viimeiseksi. Nyt Tarvo Laakso paljastaa Radio Deissä ryhtyvänsä taas levyntekoon.

”Rokkipappina” parhaiten tunnettu musiikin monitoimimies Tarvo Laakso täyttää 60 vuotta tänään 15.12. Radio Dein aamujuontaja Ariel Neulaniemi soitti Tarvolle Parempi Huomen -lähetyksessä kysyäkseen miehen tunnelmia merkkipäivänä.

Tarvo Laakso on työskennellyt Tampereella Harjun seurakunnan pappina vuodesta 1991 alkaen. Hän on myös pyörittänyt Tampereen Lielahden kirkolla usean vuoden ajan ”Lietsun Gospelkirkkoa”, jossa konsertoi kuukausittain niin gospel-muusikkoja kuin myös seurakunnan sanomalle tukensa antavia rokkareita.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Kun 60 vuotta on mittarissa, Tarvo Laakso sanoo tiedostavansa, että elettyjä vuosia on jo reilusti enemmän takana kuin edessäpäin. Uteliaisuus elämää kohtaan on kuitenkin säilynyt:

– Pohdin elämää kenties yhtä syvällisesti kuin rippikouluiässä, mies toteaa ja jatkaa: – Ei ole todellakaan itsestäänselvyys, että olen tässä täyttämässä 60 vuotta. Olen pohtinut elämää ja kuolemaa hyvinkin rankasti jo noin parikymmentä vuotta sitten saadessani ensimmäiset epileptiset kohtaukset.

Vaikka matkan varrella on ollut monenlaisia koettelemuksia, Tarvo Laakso kertoo olevansa monesta asiasta elämälle kiitollinen. Hän saa olla viiden pojan isä ja aviomies, mikä on hänen mielestään arjessa kaikista keskeisintä ja osa hänelle annettua kutsumusta ja tehtävää.

Positiivinen elämänfilosofia ja huumori on auttanut Tarvo Laaksoa jaksamaan papin työssä, vaikka hän onkin usein joutunut kokemaan kirkon piirissä olevansa ”väärällä puolella”. Laakso siteeraa tunnettua Tenavat sarjakuvaa:

– Jaska Jokunen toteaa laiturilla Ressulle melankoliseen tapaansa: Tiedätkö, jonain päivinä me kaikki kuolemme. Tähän Ressu vastaa: aivan, mutta kaikkina muina päivinä emme kuole.

Musiikki yhdistää Laakson perhettä

Musiikki on ollut Tarvo Laaksolle todella tärkeä asia elämässä. Hän on tehnyt papintyönsä ohella yli 20 pitkäsoittolevyä. Laakso julkaisi ensilevynsä vuonna 1979. Vuonna 1982 ilmestynyt Sähköpaimen-albumi on hänen parhaiten tunnettu levynsä. Levyllä on muun muassa suosittu kappale Krusifiksin juurella.

Koko Laakson perhe on musikaalinen. Tarvo Laakso perusti yhdessä perheenjäsentensä kanssa Starwar-yhtyeen vuonna 2008. Yhtyeeltä on ilmestynyt neljä levyä. Tulevan vuoden tammikuussa Starwar on jälleen ryhtymässä levyntekoon, Laakso paljastaa. Mies keikkailee edelleen myös Tunturipelimannit-kansanmusiikkiyhtyeensä kanssa.

Syksyllä 2006 julkaistiin Tarvo Laakson omaelämänkerrallinen Rokkipappi krusifiksin juurella -kirja.

Tarvo Laakso luonnehtii musiikkiaan omilla kotisivuillaan:

– Musiikkini on melkein mitä vaan taivaan ja maan väliltä: vakavasta hengellisestä sanomasta hulvattomaan huumoriin sekä raskaasta rockista herkkään instrumentaalifiilistelyyn. Olen kristitty muusikko ja teen mitä haluan. Toisin sanoen sitä, mitä tunnen Jumalan minusta haluavan.

Tarvo Laakso musisoi Heviä joulua -tilaisuudessa Tampereen Lielahden kirkossa perjantaina 18.12. kello 19 alkaen. Yleisö on tervetullut kirkkoon laulamaan Kauneimpia joululauluja raskaan musiikin säestyksellä.

Tarvo Laakso radiokolumnit vuosilta 2011-2013 kuunneltavissa Radio Dein ”Päivän blogin” -arkistossa.

 

Aiheet

,