Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kuntien kantaa vastaanottokeskuksiin ei enää kysytä

 

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio kommentoi pakolaiskriisiä Yle Uutisille.

Maahanmuuttovirasto on muuttanut vastaanottokeskusten perustamista koskevaa linjaansa. Virasto ei enää kysy kuntapäättäjien kantaa keskusten perustamiseen.

Maahanmuuttovirasto ei enää kysy kuntapäättäjien kantaa vastaanottokeskusten perustamiseen, jos vastaanottokeskus tai hätämajoitusyksikkö on suunnitteilla yksityiseltä vuokrattaviin tiloihin ja ylläpitäjäksi olisi tulossa Punainen Risti (SPR) tai jokin muu ulkopuolinen taho.

Jatkossa kuntien kantaa kysytään vain, jos vastaanottokeskus on suunnitteilla kunnan tiloihin tai kunnan ylläpitämäksi. Maahanmuuttovirasto kuitenkin tiedottaa aina kuntaa ennen kuin vastaanottotoiminta alkaa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Maahanmuuttovirasto toivoo, että kunnat tarjoaisivat tiloja ja ylläpitoa oma-aloitteisesti myös jatkossa.

– Kutsumme kaikki kunnat talkoisiin vuokraamaan tilojaan vastaanottotoiminnan käyttöön. Tervetullutta olisivat myös kuntien tarjoukset vastaanottokeskusten ylläpidosta, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio sanoo.

Suomeen on saapunut tänä vuonna jo lähes 8 000 turvapaikanhakijaa. Viime viikolla rikkoutui ensimmäistä kertaa tuhannen viikoittaisen tulijan raja. Maahanmuuttoviraston mukaan maahan tarvitaan tätä vauhtia vähintään neljästä viiteen vastaanottokeskusta viikossa.

STT/Radio Dei

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)