Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

KS: Kirkkovaltuutettu ärsyyntyi ”elvismeiningistä”

 

KUVA: Wikimedia Commons

Konneveden kirkkovaltuusto piti tällä viikolla erikoisen kokoontumisen, jonka ainoana asiana oli kirkkovaltuutettu Pentti Kytölän kuuleminen. Kytölä arvostelee seurakuntaa toiminnan painottumisesta ”julkisuutta hakevaan elvismeininkiin”.

-Hyvä, että asiaa pöyhitään ja puhutaan, koska tässä on ollut puhumattomuuden kulttuuria, Kytölä kommentoi Keskisuomalaisessa.

Kytölä kertoo itse törmänneensä uuden mallin mukaiseen seurakuntatoimintaan toissa kesänä, kun oman perheen nuori oli rippikoululeirillä.

– Sunnuntaina oli konfirmaatio, ja minä torstaisesta lehdestä sain lukea, että konfirmaatio järjestetäänkin elvismessuna. Siinä vaiheessa minulta paloi hihat kerrassaan. Kyllä minä silloin höyhensin pappia, ja höyhensi muuten emäntäkäkin.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Kun tällaiseen tapahtumaan tökätään elvismessu, se on pakkosyöttöä. Jos järjestetään ihan muuten vaan tällaisia juttuja, niin sinne menee sellainen, joka haluaa.

Kytölän mielestä konfirmaation kaltaiset kirkolliset toimitukset ovat kuitenkin eri asia.

– Se on vähän sama kuin joku saisi yllättäen ja pyytämättä elvishautajaiset, Kytölä vertaa.

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Maritta Puttonen toivoo, että mielipiteistä nousseita keskusteluja käytäisiin jatkossa muutoin kuin kirkkovaltuuston virallisena asiana.

Elvismessun ideana on, että virret on korvattu Elviksen hengellisellä musiikilla.

Elvis-messu järjestettiin ensimmäisen kerran Konnevedellä syksyllä 2008. Konneveteläisen kanttorin Alexi Juhanpellon johtama The Men in Sin -yhtye on tullut tunnetuksi elvismessujen musisoijina useilla paikkakunnilla.

 
artikkelibanneri Uusi Tie