Raamattu kannesta kanteen -ohjelma on jatkunut jo 15 vuotta

 

Inga-Lill Rajala ja Jukka Norvanto ovat tehneet Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa yhdessä jo 15 vuotta. KUVA: Ilkka Kastepohja

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma on kuulunut radiosta viitenä päivänä viikossa jo kohta 15 vuoden ajan. Ensimmäinen Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien tuottama raamatunopetusohjelma lähetettiin maanantaina 3. maaliskuuta 1997. Aluksi ohjelmaa radioitiin tyhjilleen jääneeltä propaganda-asemalta Puolasta. Keskiaaltolähetys oli tuolloin ainoa mahdollisuus saada ohjelma kuuluviin lähes koko Suomessa.

Radio Dein aloittaessa toimintansa syksyllä 1997 Raamattu kannesta kanteen tuli sen ohjelmistoon. Jo vuosia ohjelma on kuulunut myös Järviradion taajuuksilla Pohjanmaalla ja Radio Kajauksen taajuuksilla Kainuussa.

Lisäksi ohjelma kuuluu paikoitellen Ruotsissa, Norjassa ja Espanjan aurinkorannikolla. Internetin välityksellä ohjelmaa voi kuunnella kaikkialla maailmassa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Yli 3900 ohjelmaa radioitu

Raamattu kannesta kanteen -ohjelmassa Raamattua on alusta asti opettanut teologian lisensiaatti, diplomikielenkääntäjä Jukka Norvanto. Ohjelmassa kuullaan myös musiikkia, haastatteluja ja uutisia medialähetystyöstä luokanopettaja Inga-Lill Rajalan toimittamana.

– Koen olevani etuoikeutettu, että olen saanut tehdä tätä ohjelmaa jo 15 vuoden ajan. Kuuntelijoiden antamasta palautteesta näkee, että ohjelmalla on ihmisille suuri merkitys, Inga-Lill Rajala kertoo.

Raamattua opiskellaan ohjelmassa systemaattisesti, lähes jae jakeelta. Koko Raamatun läpikäyminen vaatii yli 1400 puolituntista ohjelmaa. Nyt kun ohjelmasarjasta on kuuntelijoiden pyynnöstä menossa jo kolmas radiointikierros, yksittäisiä ohjelmia on kuultu tähän mennessä yli 3900.

– Raamattu on kuin mahdottoman suuri leipä. Mistä tahansa kohtaa siitä haukkaa, se ravitsee ihmistä. On hyvä siis tutkia koko Raamattua eikä aina vain tiettyjä kirjoja, Jukka Norvanto muistuttaa.

Raamattu kannesta kanteen

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa