Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Kristilliset kustantajat laajana rintamana kirja-alan ykköstapahtumassa

 

Kuvituskuva Helsingin Kirjamessuilta 2016.

Kristilliset Kustantajat ry:llä on tänä vuonna oma osasto Helsingin kirjamessuilla. Tuotantoaan yhteisellä osastolla esittelee seitsemän kustantajaa. Usealla kristillisellä kustantajalla on ollut vuosien tauko messuille osallistumisessa.

Moni kristillinen kustantaja on loistanut poissaolollaan Helsingin kirjamessuilla. Usein syynä on ollut vähäinen myynti panokseen nähden. Tänä vuonna Kristilliset kustantajat ry varasi yhteisen osaston, jolloin osallistuminen on myös edullisempaa yksittäiselle kustantajalle.

– On myös erittäin tärkeää, että kristilliset kirjat – ja erityisesti niiden välityksellä julistettava sanoma – näkyvät kirja-alan ykköstapahtumassa Suomessa, sanoo Kristilliset kustantajat ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Jouni Lallukka, joka myös on yhden messuilla mukana olevan kustantajan, Perussanoman, toimitusjohtaja.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Takavuosina Perussanoma osallistui säännöllisesti Helsingin kirjamessuille, mutta nyt edellisestä kerrasta on kulunut jo useampi vuosi. Kristillisistä kustantajista Helsingin kirjamessuille on säännöllisesti osallistunut Pupblivan (Kirjapajan) ohella Suomen Lähetysseura ja Suomen Pipliaseura, joka tänä vuonna on mukana yhteisosastolla. Muut yhteisosaston kustantajat ovat: Aikamedia, Karas-Sana, Kuva ja Sana, Parikanniemen Ystävät ry, Perussanoma ja Päivä. .

Tänä vuonna Kristilliset kustantajat ry on panostanut myös Vuoden kristillinen kirja -kilpailun tunnettuuden lisäämiseen viikottaisella ohjelmasarjalla Radio Deissä.

– Yhdistyksen hallituksessa pohdimme aiemmin sitä, miten voisimme saada enemmän näkyvyyttä ja kuuluvuutta kyseiselle kilpailulle. Keskusteluissa Radio Dein kanssa saimme sovittua ohjelma-ajasta, Lallukka taustoittaa.

Ohjelmasarjan viimeinen osa kuullaan tiistaina 1.11. klo 10. Silloin haastattelussa ovat Vuoden kristillinen kirja -kilpailun voittaja, joka julkistetaan lauantaina 29.10. Helsingin kirjamessuilla Lonna-lavalla klo 10.30 järjestettävässä tapahtumassa. Voittajan valitsee tänä vuonna uutisankkuri Keijo Leppänen.

Kristillisten kustantajien yhteinen messuosasto löytyy osoitteesta 6C81.