Kolme vuotta sitten halusin oppia englantia ja päädyin lukemaan Raamattua ensimmäistä kertaa – nyt koko elämänasenteeni on muuttunut

 

– Olen kertonut uskostani niin sukulaisilleni kuin ystävilleni. Sukulaisteni ovat suurimmalta osin buddhalaisia ja he vastustavat uskoani. Olen rukoillut ystävieni puolesta ja heistä jo kaksi seuraa Jeesusta. Tämä rohkaisee minua kovasti rukoilemaan heidän puolestaan, Kim kertoo. Kuva: Kylväjä.

Budddhalaisessa suvussa kasvanut itäaasialainen Kim päätyi kolme vuotta sitten raamattupiiriin, jotta oppisi englantia. Aluksi Raamattu herätti valtavasti kysymyksiä, mutta pikkuhiljaa nainen sai myös vastauksia.

”Tutustuin muutamaan ulkomaalaiseen lähetystyöntekijään ja harjoittelin englantia heidän kanssaan. He kutsuivat minut mukaan raamattupiiriin. En ollut ikinä lukenut Raamattua, joten en tiennyt siitä mitään. Halusin kuitenkin oppia englantia, ja päätin osallistua. Olin hyvin avoin ja esitin paljon kysymyksiä. Ensimmäisessä raamattupiirissä kolme vuotta sitten kysyin: ”Kuka on Aabraham?” Osallistuin kahteen eri raamattupiiriin joka viikko, ja näin Raamatun tuntemukseni kasvoi.

Kiipeilymatkalla Nepalissa koin, että Jumala auttoi minua ja silmiä hivelevän vuoristomaiseman avautuessa edessäni rukoilin, että Jeesus tulisi elämäni Herraksi. Lähettiystäväni tiesi minun rakastavan matkustamista ja hän kutsui minut matkalle Israeliin.

Tre Helluntaisrk 14.-18.4. neliöb, MJa

Reissussa eräs ryhmäläinen kehotti minua rukoilemaan, että Jeesus antaisi minulle varmuuden, tulisiko minun mennä kasteelle, kun vierailisimme Jordan-joen kastealueella. Mietin, että mitä yhdessä voisi yössä tapahtua. Noudatin kuitenkin hänen kehotustaan. Seuraavana yönä näin unen, jossa Jeesus nousi kanssani rappusia pitäen kädestäni kiinni. Hän katsoi silmiini ja sanoi: ”Minä rakastan sinua!” Herätessäni minulla oli varmuus, että minun tulisi mennä kasteelle.

Kasteen jälkeen huomasin epäilysteni kadonneen. Minulla oli valtava halu oppia lisää Jeesuksesta ja hänen tahdostaan elämässäni. Luin joka päivä Raamattua useamman tunnin ajan ja sain opetusta kirkossa sekä raamattupiirissä. Uskoontuloni myötä ymmärrän vanhempiani paremmin ja elämänasenteeni on täysin muuttunut.  Olen kertonut uskostani niin sukulaisilleni kuin ystävilleni. Sukulaisteni ovat suurimmalta osin buddhalaisia ja he vastustavat uskoani. Olen rukoillut ystävieni puolesta ja heistä jo kaksi seuraa Jeesusta. Tämä rohkaisee minua kovasti rukoilemaan heidän puolestaan.”

Kylväjän joulukeräyksen kohteena on tavoittamattomien tavoittaminen Itä-Aasiassa Kylväjän opetus- ja hanketyön kautta. Kylväjä tukee Itä-Aasiassa viittä työntekijää.

 
Kylvaja artikkelibanneri