Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kolme lapsi- ja nuorisotyön keskusta yhdistymässä Nuori kirkko ry:ksi

 

Valtakunnallinen Pisara-suurleiri huipentaa juhlavuoden. Leiri pidetään heinäkuussa Pieksämäellä Partaharjun toimintakeskuksessa. Kuva: Partaharjun toimintakeskus

Seurakuntien Lapsityön Keskus (SLK), Poikien ja tyttöjen keskus (PTK) sekä Nuorten Keskus aikovat vuodenvaihteessa yhdistyä Nuori kirkko ry:ksi.

Kaikkien järjestöjen jäsenkokoukset ovat tehneet asiasta ensimmäiset päätökset. Lopullisesti yhdistymisestä päätetään joulukuussa.

Kolmen järjestön palkkalistoilla on yhteensä viitisenkymmentä työntekijää, jotka siirtyisivät uuteen järjestöön vanhoina työntekijöinä.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Mukaan tulisi SLK:n puoliksi omistama Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy.

– Voimat yhdistäen varmistamme henkilöstömäärän säilymisen tulevaisuudessa vähintään nykyisellään. Hallinto kevenee, jolloin työntekijöiden panosta vapautuu enemmän itse toimintaan, kertoo Nuorten Keskuksen pääsihteeri Eija Kallinen.

Jokaisen kolmen järjestön talous on tasapainossa, joten lähtökohdat ovat siltä osin kunnossa.

Yhteistyön tiivistäminen nousi puheeksi järjestön johtajien tapaamisissa jo pari vuotta sitten.

– Pian ajatus syveni toiveeksi fuusiosta. Seurakunnissa tehdään yhä enemmän työtä yli ikärajojen, eikä niissä välttämättä ole enää varta vasten varhaiskasvatukseen, lapsiin tai nuoriin erikoistuneita työntekijöitä.

– Yhdistymisellä järjestöt varautuvat yhä tiukentuvaan seurakuntien taloustilanteeseen.

Uusi organisaatio rakentuu Seurakuntien Lapsityön Keskuksen perustalle. Näin ollen sen johtajana on aloittamassa nykyinen SLK:n pääsihteeri Lasse Halme.

Jos järjestöt vahvistavat kevään kokouksissaan fuusion, SLK saa uuden nimen, Nuori kirkko ry:n. Poikien ja tyttöjen keskus sekä Nuorten Keskus purkautuvat.

– Tämä on järjestelyiden kannalta yksinkertaisinta. SLK:lla on laajin jäsenpohja, joten uutta jäsenhankintaa ei juuri tarvitse tehdä, Kallinen toteaa.

Seurakunnat ja muut yhteisöt, jotka ovat SLK:n jäseninä, siirtyvät automaattisesti uuden järjestön jäseniksi.

Sen sijaan uuteen järjestöön tarvitsee varta vasten liittyä niiden, jotka ovat tällä hetkellä Poikien ja tyttöjen keskuksen tai Nuorten Keskuksen, mutta eivät SLK:n, jäseniä.

– Nuori kirkko ry palvelee seurakunnissa 0-29–vuotiaiden parissa tehtävää työtä ikäryhmäosaamisen säilyttäen ja kasvun kaarta kannatellen. Palvelut eivät häviä tai vähene.

– Esimerkiksi kouluikäisten tyttöjen ja poikien parissa tehtävä alueellinen työ jatkuu. Partaharjun toimintakeskuskin saa entistä vahvemman toimijan palvelujensa kehittämiseen.

Nimen etsintä syntyvälle järjestölle oli yli puolen vuoden prosessi, johon järjestöjen henkilöstö ja hallinto osallistuivat.

– Kaikki vaihtoehtoiset nimet olivat varattuja. Nuori kirkko ry oli hallintojen mielestä paras niistä vaihtoehdoista, joita oli tarjolla. Nuori kirkko ry:lle etsitään parhaillaan toimitiloja.