Kiviniemi: Keskusta nykyisen uskonnonopetuksen takana

 

Pääministeri Kiviniemi vastaanotti addressin Kyösti Virrankoskelta

Kansalaisadressiin koottiin yli 23 000 allekirjoittajan näkemys: uskonnonopetuksen asemaa ei tule muuttaa. Pääministeri sai adressin luovuttaneelta delegaatiolta lahjaksi ”signeeratun” Uuden testamentin.

Pääministeri Mari Kiviniemi vakuutteli torstaina, että Keskusta on nykymallisen peruskoulun uskonnonopetuksen kannalla.

Kiviniemi tähdensi myös henkilökohtaisesti kannattavansa oman uskonnon opettamista koulussa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Yli 23 000 allekirjoittajaa saanut, helluntaiseurakuntien koulupalvelun kokoama kansalaisadressi luovutettiin pääministerille, opetusministeri Henna Virkkuselle (kok), sekä sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalolle (kok) sekä varapuheenjohtaja Tuomo Hänniselle (kesk).

– Tätä adressia voi kutsua ekumeniseksi, meitä allekirjoittajia on monilta eri tahoilta, veteraanipoliitikko, entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski luonnehti. Virrankoski oli mukana adressidelegaatiossa. 

Myös sivistysvaliokunnan puheenjohtajakaksikko myötäili adressia asettuen nykyisen uskonnonopetuksen laajuuden ja tuntimäärän taakse.

Opetusministeri Henna Virkkunen on väläyttänyt mahdollisuutta, että nykyisenkaltaisesta uskonnonopetuksesta luovuttaisiin. Tilalle muodostettaisiin uusi uskontotieto-oppiaine. Nykyisin oppilaat saavat oman uskonnon mukaista uskonnonopetusta tai vaihtoehtoisesti elämänkatsomustiedon opetusta.

Pääministeri ja opetusministeri saivat delegaatiolta lahjaksi ”signeeratut” Uudet testamentit, eli nahkakantisen painoksen, jossa on kullatuilla kirjaimilla lahjan saajan nimi.