Kirkollisvaalit toimitetaan uudelleen papiston osalta Hämeenkyrön rovastikunnassa

 

Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Tampereen hiippakunta tiedottaa, että Hämeenlinnan hallinto-oikeus on 2.7.2020 antanut päätöksen koskien valitusta Tampereen hiippakunnan vaalilautakunnan 17.2.2020 tekemistä päätöksistä.

Hallinto-oikeus kumosi Tampereen hiippakunnan vaalilautakunnan päätökset pykälissä 7 ja 9. Oikeuden päätöksen mukaan Hämeenkyrön rovastikunnassa hiippakuntavaltuusto- ja kirkolliskokousvaali toimitetaan uudelleen papiston osalta.

Hallinto-oikeus palauttaa asian vaalilautakunnalle uu­sien Hämeenkyrön rovastikunnassa järjestettävien vaalien toimittamista varten. Hiippakunnan tiedotteen mukaan vaali toimitettaan tämän hetkisen tiedon mukaan syyskuun 2020 aikana.

IK-opisto vuosisop.,vko20-21, neliöb,MJa

Tiedotteessa todetaan, että sekä kirkolliskokouksen pappisedustajien vaalissa että hiippakuntavaltuuston pappisjäsenten vaalissa hylättiin 46 Hämeenkyrön rovastikunnan ääntä. Äänestysliput hylättiin, koska ne olivat leimaamattomia.

Tampereen hiippakunnan vaalilautakunnan puheenjohtaja, lakimiesasessori Jorma Juutilainen kommentoi Kotimaa24:lle, että vastaavaa ei ole aiemmin tapahtunut ainakaan Tampereen hiippakunnassa.