Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kirkkojohtajat: Uskonnonvapautta tulee kunnioittaa myös Itä-Ukrainan kriisialueilla

 

Venäläiset ja ukrainalaiset hengelliset johtajat totesivat tiedotustilaisuudessa eilen, että uskonnonvapaus kuuluu myös kriisialueille Itä-Ukrainaan. He muistuttavat, että on tärkeää saada humanitäärinen apu perille Itä-Ukrainassa sekä niille, jotka ovat muuttaneet alueelta. Yli neljäkymmentä Ukrainan ja Venäjän uskonnollista johtajaa oli koolla neuvotteluissa Oslossa 9.–12. syyskuuta.

Norjan Pipliaseuran ja Dagen.no-lehden mukaan uskonnollisten johtajien kokoontuminen Norjassa oli onnistunut, ja dialogia aiotaan jatkaa myös kokouksen jälkeen.

”Olemme tunteneet veljellistä rakkautta toisiamme kohtaan”, kertoi Kiovan patriarkka Filaret Dagenissa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Kun saavuimme tänne, halusimme puolustaa kantojamme, mutta kun avasimme Raamatut, aloimme miettiä, miten voisimme edetä”, sanoi Venäjän Baptistiunionin johtaja Vitaly Vlasenko.

Hän sanoi, että ukrainalaisen pastorin Oleksander Pavenkon kertomus teki häneen suuren vaikutuksen. Pavenko kertoi torstaina pojastaan, jonka hän menetti viime kesänä.

Piispa Sergei Riakhovski, Venäjän evankelisten kirkkojen unionista myönsi, että tietyistä aiheista oli vaikea keskustella. Aluekiistat olivat yksi näistä. ”Otamme näitä vaikeita kysymyksiä esille, kun tapaamme seuraavan kerran”, hän sanoi.

Kokouksessa oli mukana katolilaisia ja protestantteja molemmista maista. Ortodokseilla oli edustus kolmesta Ukrainan kirkosta. Venäjän ortodoksit eivät tulleet konferenssiin.

Lue myös:

Ukrainan ja Venäjän uskonnolliset johtajat koolla Oslossa

 
artikkelibanneri Uusi Tie