Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta

Kirkkohallitus perusti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän

 

Piispa Mari Leppänen vihitään virkaansa Turun tuomiokirkossa. Leppänen on kolmas naispiispa Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa. Kuva: Timo Jakonen/Kirkon kuvapankki

Kirkkohallitus perusti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän virastokollegion kokouksessa 18.3.2021. Työryhmän jäsenet edustavat monipuolista tasa-arvo– ja yhdenvertaisuuskysymysten asiantuntemusta.

Työryhmän puheenjohtajana toimii johtava nuorisotyönohjaaja Stella Björkholm Espoonlahden seurakunnasta. Työryhmä toimikausi on 1.4.2021–31.3.2023.

Työryhmän tehtävänä on rakentaa kokonaiskuvaa ja arvioida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilannetta kirkossa. Se toimii linkkinä kirkon eri toimijoiden välillä, kokoaa ja ylläpitää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön verkostoja sekä yhteyksiä ja toimii kirkon tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämistyön suunnittelijana ja aktivoijana. Työryhmä viestii tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön liittyvistä ajankohtaisista teemoista sekä valmistelee kannanottoja ja keskustelunavauksia. Lisäksi työryhmä valmistelee yhdessä Kirkkohallituksen täysistunnon nimeämän jäsenen kanssa esityksen kirkon tasa-arvopalkinnon saajasta.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

”Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymykset ovat viime aikoina korostuneet kirkon työyhteisöissä, toiminnassa sekä yhteiskunnallisessa ja kirkollisessa keskustelussa. Tämän työryhmän perustamisella ja sen työllä kirkkohallituksessa halutaan kiinnittää huomiota tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen. Näin tasa-arvon ja Minna Canthin päivänä on ilo viestiä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden saamasta painoarvosta Kirkkohallituksen työssä”, toteaa asiantuntija Minna Rikkinen Kirkkohallituksesta.

Työryhmän kokoonpano on:
puheenjohtaja Stella Björkholm, johtava nuorisotyönohjaaja, Espoonlahden seurakunta
Juha Antikainen, hiippakuntasihteeri, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusyhteyshenkilö, Kuopion hiippakunta
Liisa Ketolainen, asiantuntija, projektipäällikkö, Naisjärjestöjen Keskusliitto
Minna Leinonen, tutkijatohtori, sukupuolentutkimus, Tampereen yliopistoyhteisö
Laura Leverin, puheenjohtaja, Naisteologit ry.
Daniel Nummela, lähetysjohtaja, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Juha Rauhala, hiippakuntadekaani, Oulun hiippakunta
Nitin Sood, yhdenvertaisuussuunnittelija, Helsingin kaupunki
Meri Westerberg, työmarkkina-asiantuntija, Kirkon työmarkkinalaitos

Työryhmän yhteyshenkilönä toimii Minna Rikkinen Kirkkohallituksesta.

Nimettyjen henkilöiden lisäksi työryhmä voi tarvittaessa kutsua koolle toiminnallisia asiantuntijaryhmiä erityiskysymysten työstämiseen.