Kirkko esittelee Porin SuomiAreenalla ideoitaan nuorten ulkopuolisuuden ehkäisyyn

 

Kirkon erityisnuorisotyön teko -palkinto 2022 myönnettiin Tampereen Vanhan kirkon Skeittitapulille ja Walk in -terapialle, josta SuomiAreenaa seuraavat saavat kuulla tiistaina 12.7. Kuva: Kirkon viestintä

Kirkko haluaa kiinnittää diakonian 150-juhlavuoden hengessä huomion heikoimpiin ja syrjäytymisvaarassa oleviin. Kirkon paneelikeskustelu käydään SuomiAreenalla huomenna tiistaina 12.7. nuoriin keskittyen.

Porissa käynnistyy tänään viisipäiväinen suuri yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, SuomiAreena.

Kirkon edustajia voi kuulla paneelikeskusteluissa, torikahveilla sekä piispojen iltahetkissä Keski-Porin kirkossa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Arkkipiispa Tapio Luoma osallistuu maanantaina 11.7. kello 16 alkavaan Yhteisvastuukeräyksen ”kolmevarttiseen”, joka pureutuu nuorten ahdistukseen.

Hän on myös mukana kirkon paneelikeskustelussa tiistaina 12.7. kello 15 opetusministeri Li Anderssonin, rehtori Johanna Siitarin sekä Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtajan, Lukas Virtalan, kanssa. Paneelin juontaa kirkkoherra Kari Kanala.

Keskustelussa tuodaan esiin kirkon työkaluja nuorten hyvinvoinnin kohentamiseen. Niitä ovat Että kukaan ei jää yksin -ohjelma, Walk in -terapia sekä Lasten ja nuorten keskuksen UPEE-työkalu, joka on käytännössä kirkon kasvattajien aloitteesta kehitetty, etenkin tapahtumajärjestäjille suunnattu muistilista ulkopuolisuuden ehkäisyyn.

Keski-Porin kirkko on tapahtumapaikka tiistaina 12.7. klo 16, kun SuomiAreenalla puhutaan kokemusasiantuntijoidenkin suulla siitä, millaista on olla köyhä 2020-luvulla.

Samassa kirkossa piispat järjestävät iltahetken kello 19. Tiistaina Tapio Luoma ja Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero keskustelevat nuorten hyvinvoinnista. Keskiviikkona kenttäpiispa Pekka Särkiö johdattelee keskustelua kriisinkestävyydestä. Hänen vieraanaan on tietokirjailija Markus Hotakainen.

SuomiAreenan järjestävät yhdessä MTV ja Porin kaupunki.

Tapahtuman ohjelmaa voi seurata maksutta paikan päällä sekä suorana ja tallenteena MTV Katsomosta (mtv.fi sekä MTV Katsomo -sovellus).

Tapahtuman ajankohtaiset politiikkaohjelmat näkyvät MTV3-kanavalla kello 20.

Porin seurakuntien edustajat päivystävät torilla Kirkkoveneellä ja kirkon teltalla, jossa ensi marraskuussa käytävät seurakuntavaalit ovat näkyvästi esillä.