Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirjailija Anna-Mari Kaskiselle Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto

 

Anna-Mari Kaskinen on yksi Suomen tuotteliaimmista hengellisen musiikin tekstintekijöistä. Kuva vuodelta 2018. Kuva: Mikael Juntunen

Luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinto 2022 on myönnetty kirjailija ja runoilija Anna-Mari Kaskiselle.

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen ojentaa palkinnon Anna-Mari Kaskiselle Martinpäivän kirkkojuhlassa Kuopion tuomiokirkossa 13.11.

Palkintoperusteluissa todetaan, että filosofian maisteri Anna-Mari Kaskinen on erittäin monipuolinen ja tuottelias kirjailija, runoilija, sanoittaja ja käsikirjoittaja. Kaskisen laajaan tuotantoon kuuluu useita mietelmä- ja runoteoksia ja lastenkirjoja sekä laulujen ja virsien sanoituksia. Hän on jo vuosikymmeniä herkkyydellä ja taituruudella sanoittanut suomalaista uskoa ja ihmisen elämän eri vaiheita.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinto on aikaisemmin myönnetty muun muassa oopperalaulaja Esa Ruuttuselle, muusikko Jaakko Löytylle ja elokuvaohjaaja Klaus Härölle.

Luterilaisen Kulttuurin Säätiö vaalii suomalaisen luterilaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä ja luterilaisen elämänkatsomuksen kehittämistä. Säätiön toiminta-alueena on koko maa ja se toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä seminaareja, esitelmiä ja muita kulttuuritapahtumia sekä tukemalla ja harjoittamalla tutkimus- ja julkaisutoimintaa. Säätiö myös jakaa apurahoja ja tunnustuspalkintoja luterilaista kulttuuria edistäneille henkilöille tai yhteisöille. Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen.