Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kiinan kristilliset kirkot täyttyvät

 

Näkymä Pekingissä. KUVA: Wikimedia Commons

Kiinan kirkot täyttyvät kovalla vauhdilla kristittyjen määrän lisääntyessä maassa. Tarkkaa lukumäärää kristityiksi kääntyneistä ei ole, mutta on selvää, että heitä on yhä enemmän kerrotaan BBC:n uutisissa. Kiinan kirkoissa käy sunnuntaisin enemmän ihmisiä kuin Euroopan kirkoissa yhteensä.

Hallituksen arvion mukaan kristittyjä olisi maassa noin 25 miljoonaa, joista 18 miljoonaa protestanttisia ja 6 miljoonaa katolilaisia. Toisten arvioiden mukaan tällaiset lukemat ovat selkeitä aliarvioita. Tuoreita kristittyjä näyttää löytyvän Kiinassa kaikista yhteiskuntaluokista.

Kiinan näkyvimpiin filosofeihin kuuluva professori He Guanghu uskoo, että ilmiö kertoo ajattelutavan muutoksesta yhteiskunnassa.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Mammonan palvominen on monen elämän tarkoitus Kiinassa. On luonnollista, että on paljon ihmisiä, jotka eivät ole tähän tyytyväisiä. Monet etsivät tarkoitusta elämälleen. Kun he löytävät kristinuskon siitä pidetään kiinni kynsin ja hampain, He Guanghu uskoo.

Kiinassa toimii virallinen ja epävirallinen kirkko niin katolilaisilla kuin protestanteillakin. Kiinan katolilaiset ovat jakautuneet kommunistihallinnolle uskolliseen niin sanottuun patrioottiseen kirkkoon sekä Vatikaanille lojaaliin maanalaiseen kirkkoon. Katolilaisuus ja protestanttisuus mielletään Kiinassa valtion taholta eri uskonnoiksi.

 
artikkelibanneri Uusi Tie