Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kesäjuhlien viikonloppu

 

Kuva viime vuoden Kansanlähetyspäiviltä. Kuva: Hannu Korpela

Viikonlopun helteet hellivät kesäjuhlijoita Herättäjäjuhlilla, Kansanlähetyspäivillä sekä Kesäjuhlilla.

Eroon pelosta Herättäjäjuhlilla

Herättäjäjuhlia vietetään viikonlopun aikana Sotkamossa aivan keskustan lähistöllä. Juhlien teemana on “En pelkää vaarojen matkaa” ja se keskittyy erityisesti pelon tunnistamiseen ja kukistamiseen.

Herättäjäjuhlien ohjelma on varsin perinteinen: Siionin virsien laulua, opetuksia ja hartauksia, lapsille ja nuorille omat ohjelmansa. Perjantai-iltana Sotkamon kirkossa kuullaan On juhla taivasalla -kantaatin kantaesitys. Juhlakantaatin on Herättäjäjuhlia varten säveltänyt Risto Vähäsarja ja sanoittanut pastori Jorma Sutinen.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

 

Armo näkyy ja kuuluu

Niin ikään tänä viikonloppuna Turussa vietettäviä Kansanlähetyspäiviä on edeltänyt Armo kuuluu -viikko, joka on näkynyt ja kuulunut kaduilla monin tavoin. Viikon aikana kristityt ovat päässeet kertomaan Jeesuksesta niillä tavoilla jotka tuntuvat itsestä luonnollisilta; osa tanssien ja osa kahden kesken keskustellen.

“Tahdomme päivien aikana ihmetellä, mitä armo on – sitä, miten Jumala tuhlaa yksisuuntaista rakkauttaan meihin yhä uudestaan. Miten armo vapauttaa syyllisyydestä ja suorittamisesta – synnyttää täysin uutta elämää”, tiivistää Kansanlähetyspäivien johtaja Mika Falk viikonlopun teeman.

 

Läsnäoloa Kesäjuhlilla

Vapaakirkollinen herätysliike on vaikuttanut Etelä-Pohjanmaalla ja Seinäjoella jo 140 vuotta. Suomen Vapaakirkon Kesäjuhlia vietettiinkin Seinäjoella myös viime vuonna.

Kesäjuhlat alkavat perjantaina opetustilaisuuksilla ja päättyvät sunnuntain musiikkijuhlaan. Viikonlopun aikana on tarjolla monenlaista ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille ja nuorillekin, musiikkia sekä opetuksia. Kesäjuhlien teemana on “Läsnäoloa ja Jumalan muuttavaa voimaa.”

 

Lähde: Herättäjäyhdistys, kansanlahetyspaivat.fi, kesajuhlat.fi

Kuva: Hannu Korpela