Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kenttäpiispa: Puolustusvoimien kirkollista työtä ei lakkauteta

 

Hannu Niskanen. Kuva: Markku Pihlaja / KT

Puolustusministeri Stefan Wallinin mukaan puolustusbudjetti tulee supistumaan tulevan hallituskauden aikana noin 10 prosenttia.

Joukko-osastojen lakkauttamisen ohella säästökuuri tulee tuntumaan esimerkiksi puolustusvoimien kirkollisen työn toimintamäärärahoissa.

Kenttäpiispa Hannu Niskanen toteaa kuitenkin, ettei Puolustusvoimien kirkollista työtä olla lakkauttamassa vaan sen merkitys päinvastoin korostuu entisestään.

Niskasen mukaan toimintamäärärahojen leikkaaminen ei tuota Puolustusvoimien kirkolliselle työlle ”katastrofaalisia muutoksia”.

– On varmasti mietittävä tarkemmin matkustamisia ja tarjoiluja, hän tarkentaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Kirkollisen työn osuus on Puolustusvoimien kokonaisbudjetissa kuitenkin hyvin pieni, ja säästöt kohdistuvat tasapuolisesti eri toimialoihin.

– Monet oleelliset asiaa koskevat päätökset puuttuvat, mutta perusviesti tässä tilanteessa on se, että Puolustusvoimien kirkollista työtä ei lakkauteta.

Niskanen toteaa, että mahdolliset henkilöstövähennykset pyritään tekemään eläköitymisinä.

– Puolustusvoimissa henkilöstön irtisanomiset ovat hyvin harvinaisia. Ne ovat aivan äärimmäinen mahdollisuus. Itse asiassa kirkollinen työ on saanut 2000-luvulla kolme uutta virkaa.

Niskanen korostaa, että organisaatiouudistusten aikana kirkollisen työalan merkitys kasvaa Puolustusvoimissa.

– Kun edelliset uudistukset on tehty, organisaation sisäisten sielunhoitotilanteiden määrän lisääntyminen on näkynyt tilastoissa.

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Ari Puheloinen sanoi maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina, että Puolustusvoimien joukkoja ja johtoportaita on karsittava. Sotilasläänien esikunnat voitaisiin hänen mukaansa lakkauttaa ja toimintaa hoitaa aluetoimistojen pohjalta.

Ensimmäiset joukko-osastojen lakkautukset pyritään Puheloisen mukaan tekemään jo vuoden 2013 lopussa, jotta puolustusvoimille osoitetut määrärahojen säästövaatimukset voidaan toteuttaa. 

 
Artikkelibanneri perussanoma