Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Karkotetun vietnamilaisevankelistan rukous ja usko

 

Vietnam sijoittuu sijalle 20 World Watch -listalla.  Huonontuneeseen tilanteeseen vaikuttaa lisääntynyt väkivalta ja paine kaikilla elämänaloilla. Maan pohjoisosissa on raportoitu kristittyjen kasvavasta vainosta.

Vang Atu* koki kristittynä henkilökohtaisesti yhteisönsä raivon. Hän joutui perheineen lähtemään kotoaan. Vang Atu ei kuitenkaan luovu uskostaan ja pysyy rohkeana vakaumuksessaan.

Vang Atun rukous

“Rukoilkaa kanssani, että jonain päivänä voin palata takaisin kotikylääni ja todistaa ihmisille uskostani Jeesukseen.”  Hmong-heimoon kuuluva Vang Atu on 28-vuotias kahden lapsen isä. Hän oli kylänsä ensimmäinen kristitty. Muiden heimonsa jäsenten tavoin hän palvoi aikanaan henkiä saadakseen onnea, rikkautta, terveyttä, ruokaa jne.  Annettuaan elämänsä Jeesukselle, hän hylkäsi täysin heimon animistiset tavat. Vang Atu evankelioi kyläläisiä ja hänen kauttaan ainakin neljä perhettä tuli uskoon. Hänen kodistaan tuli heidän kokoontumispaikkansa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Eräänä päivänä huhtikuussa 2016 paikalliset viranomaiset ja muut kyläläiset tuhosivat hänen kotinsa. Perheen oli pakko lähteä Vietnamin luoteisosassa sijaitsevasta kylästään. Hyökkäys tapahtui kristityiksi kääntyneiden Thao Apaon* ja hänen poikansa kokoonnuttua Vang Atun kotona rukouskokoukseen. Sen jälkeen Thao Apao joutui veljensä hylkäämäksi. Koko yhteisö alkoi vainota häntä Jeesuksen tähden. Thao Apao pahoinpideltiin, ja hän sai karkotusmääräyksen. Sitten viranomaiset ja kyläläiset hyökkäsivät Vang Atun kimppuun.

“Veljeni, joka ei ole kristitty, hyökkäsi kimppuuni 1,5 metrisellä tukevalla puukepillä. Hän hakkasi minua jalkoihin ja käsiin. Suojasin itseäni toisella kädellä ja käsivarteni murtui. Olin kokonaan veren peitossa”, sanoo Vang Atu ja näyttää arpisen kätensä.

Vang Atun halu olla hyvänä todistuksena ympäristössään voitti hänen vihan tunteensa veljeään kohtaan. “Sillä hetkellä, kun veljeni löi minua, olin vihainen. Jumalan lapsena en saa kuitenkaan taistella häntä vastaan. Haluan eräänä päivänä todistaa veljelleni Jumalan hyvyydestä elämässäni.”

Samana päivänä viranomaisten ja kyläläisten hyökkäys tuhosi hänen kotinsa. Puinen katto, seinät, ovet ja ikkunat hajotettiin palasiksi. Hyökkäyksen tarkoituksena ei ollut ainoastaan häpäistä Vang Atu perheineen. Sillä varoitettiin muita kyläläisiä kristityksi kääntymisen seurauksista.

“Koin, että hallitus on epäoikeudenmukainen. Tunsin itseni jonkin aikaa vihaiseksi. Mutta sitten tajusin, että kristittynä en saa janota kostoa hyökkääjilleni. Minun tulisi vain lähteä”, kertoo Vang Atu.

Vang Atun usko

Vang Atulle langetettiin karkotuspäätös saman tien. Taloudellinen tilanne esti häntä kuitenkin muuttamasta pois kylästä. “Omistan hieman maata ja muutamia kotieläimiä, mutta en onnistunut myymään niitä. Luulen sen johtuvan siitä, että olen kristitty. Sanon näin siksi, että tunnen erään ei-kristityn tapauksen. Hän päätti muuttaa toiseen kylään ja pystyi myymään omaisuutensa. Myöhemmin hallitus ilmoitti minulle takavarikoivansa maani ja eläimeni, koska olen kristitty. Mutta Jumala pitää meistä huolen”, Vang Atu selittää.

Muutaman viikon päästä hyökkäyksestä Vang Atu ja Thao Apao perheineen matkustivat yhdessä uskoonsa turvaten Keski-Vietnamiin. He olivat kuulleet, että sikäläiset uskovat voisivat auttaa heitä.

Noin 30-vuotias pastori Trang* avasi kotinsa ovet tulijoille. Toukokuussa 2016 pidetyssä Vahvana Myrskyssä (SSTS) -koulutuksessa pastori Trang kertoi Vang Atun ja Thao Apaon tilanteesta Open Doorsin paikalliselle yhteistyökumppanille. Heinäkuussa OD järjesti miehille ja heidän perheilleen asunnot pastori Trangin kotikylästä.

“Kiitän Jumalaa ja teitä tuestanne ja uudesta kodistani. Nyt voin elää turvassa ja mukavasti. Minulla on paikka, johon voin tulla aina, kun tunnen oloni väsyneeksi”, Vang Atu kuvailee kiitollisena tuntojaan.

Vang Atu haluaa palata kotikyläänsä evankelioimaan heimoveljiään. Hän pyytää esirukousta myös oman hengellisen kasvunsa puolesta. “Rukoilkaa, etten koskaan luovu uskostani Jeesukseen ja saan nähdä Hänet kerran taivaassa”.

*nimet muutettu turvallisuussyistä

 

Lähde.

Vietnam on World Watch List 2019 sijalla 20. Lue lisää.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen