Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Karjalaiset lujittivat heimohenkeä Lahdessa

 

Lahden Ristinkirkko täyttyi kansallispukuisista karjalaisista. Kuva Vuokko Vänskä

Karjalan Liiton kesäjuhlat järjestettiin viime viikonvaihteessa Lahdessa 64. kerran. Juhlamessussa Lahden Ristinkirkossa saarnasi Kuopion emerituspiispa Matti Sihvonen. Hän on itsekin karjalaisia, Sortavalan maalaiskunnasta lähtöisin. Sihvonen puhui päivän aiheen ”Kutsu Jumalan valtakuntaan” mukaan kodittomuudesta ja Jeesuksen seuraamisesta.

– Taivaan linnuilla on pesänsä ja ketuilla luolansa, mutta Ihmisen Pojalla ei ole mihin päänsä kallistaisi. Karjalaiset voivat samastua näihin Jeesuksen sanoihin, sillä he tietävät, miltä kodittomuus tuntuu, Sihvonen sanoi.

Matti Sihvonen sanoi, että samoin kuin evakkotaipaleella ihmiset tarvitsevat nytkin luottamusta Jumalaan, sillä on monia, jotka tuntevat turvattomuutta ja masennukseen johtavaa yksinäisyyttä.

– Joitakin ahdistaa niin paljon, etteivät löydä muuta tietä kuin kuoleman tai väkivallan. Suremme tätä isänmaassamme, jossa on niin paljon hyvää.
Piispa Sihvonen muistutti Jeesuksesta, joka kärsimyksen tiellä kulki iankaikkista päämäärää kohti. Hän kehotti suomalaisia ottamaan vastaan Jeesuksen kutsun lähteä seuraamaan häntä ja suostua kärsimykseen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Milloin alamme Suomessa ymmärtää, että elämän perustaksi eivät riitä taloudelliset arvot? Tarvitsemme luottamusta syvempiin arvoihin ja päämääriin.

– Olemme saaneet kutsun seurata Kristusta. Sitä kutsua ei kannata sivuuttaa, sillä arvokkaampaa kutsua ei tule! Jeesus on avannut tien taivaaseen. Sille, joka on kuullut kutsun ja lähtenyt matkalle, sille annetaan armosta iankaikkinen elämä, piispa Sihvonen puhui.