Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Mainokset vaihtuivat raamatunlauseisiin pääkaupunkiseudun busseissa

 

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla liikkuvien paikallisliikenteen linja-autojen sisätiloihin ilmestyi tänään raamatuntekstijulisteita. Viikoilla 25 ja 26 toteutettavasta kampanjasta vastaavan Raamattuinfo ry:n mukaan julisteita on kiinnitetty noin 540:een bussiin.

Yhdistys toivoo, että ”Raamatun tekstit ja niiden kautta Raamatun keskushenkilö, Jeesus, tulisi julkisiin kulkuneuvoihin ja niille julkisille paikoille, joissa aikaamme vietämme”.

– Meistä näyttää siltä, että Raamatun asema ja sen edustama arvomaailma on yhteiskunnassamme koko ajan salakavalasti rapautumassa. Tilalle tulee Raamatulle vieraita ajatusmalleja, Raamattuinfo ry:n puheenjohtaja Kyösti Karjalainen toteaa.  

– Jumala on luonut maailman Sanallaan. Sana voisi edelleenkin luoda uutta ihmisen sisikunnassa, jos se olisi esillä. Ihmisen sana on vallannut niin tehokkaasti julkiset paikat, että ei sieltä oikein Jumalan Sanaa löydy, vaikka kuinka etsisi, hän jatkaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Karjalainen katsoo, että ”mitä useammalla ihmisellä Raamatun tekstit ja Jumala ovat mielessä, sitä suurempi vaikutus tällä on yhteiskuntaamme, sen arvoihin ja sitä kautta päättäjiemme tekemiin päätöksiin”.

– Raamattua voidaan pitää eräänä elementtinä, joka edustaa Jumalan valtakuntaa maan päällä. Jos jollekin näkyvälle paikalle saadaan raamatunteksti, edes lyhyeksi aikaa, Jumalan valtakunta on jälleen vallannut uuden pienen siivun maailmasta.

Karjalainen kertoo, että bussikampanjan aikana kartoitetaan myös hävikkiä, eli sitä, kuinka paljon julisteita revitään busseista irti.

– Aina, kun  mainostetaan julkisella paikalla, syntyy hävikkiä. Jotkut asiat kuitenkin ärsyttävät ihmisiä enemmän kuin toiset. Laskujeni mukaan noin 46 prosenttia pääkaupunkiseudun busseista on nyt alkutilanteessa raamattujulisteella varustettuja.

Raamattuinfo ry pyrkii parantamaan raamatuntekstien tunnettavuutta kaikkialla Suomessa. Yhdistys julkaisee raamatuntekstejä julkisilla paikoilla. Julkaistavat tekstit ovat suoria lainauksia eri raamatunkäännöksistä.

 
Artikkelibanneri perussanoma