Kansanlähetyspäivät toteutetaan hybriditapahtumana 2.–4.7.2021

 

Salla Pulliainen ja Tode Jurvanen toivottavat heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kansanlähetyspäiville Ryttylään tervetulleeksi 500 ennakkoon ilmoittautunutta juhlavierasta. Ohjelmaa voi seurata myös netin ja radion välityksellä. Kuva: Sanna Myllärinen

Kansanlähetyspäiville Hausjärven Ryttylässä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna voi osallistua 500 vierasta. Ohjelma striimataan koteihin ja paikallisiin ”kisakatsomoihin”.

Kansanlähetyksen vuosijuhlien ohjelman teema on Evankeliumi kaikille. Sanapari on osa järjestön visiota, jonka alku kuuluu Raamattu rakkaaksi. Kansanlähetysliikkeen ytimessä on lähetystyö:

”Olemme olemassa, jotta evankeliumi vietäisiin kaikille ihmisille ja kansoille”,
Salla Pulliainen ja Tode Jurvanen tapahtuman tuotantotiimistä kertovat.

Sansa neliöb. toukokuu, MJa

”Koronapandemian keskellä emme ole unohtaneet ystäviämme ja läheisiämme. Jos rajoitukset vain suinkin sallivat, kutsumme juhlapaikalle 500 henkilöä. Pääohjelman lisäksi tarjolla on omaa ohjelmaa lapsille, junioreille ja nuorille.”

Kansanlähetyspäivien ohjelmaan odotetaan tänä kesänä osallistujia sekä juhlapaikalle Ryttylään että  Kansanlähetyksen YouTube-kanavan kautta kisa- ja kotikatsomoihin ympäri Suomea. Osia ohjelmasta voi kuunnella Radio Dein taajuuksilla perjantaina ja lauantaina.

Näin osallistut Kansanlähetyspäiville etänä

Ohjelmaan osallistutaan pääosin Kansanlähetyksen YouTube-kanavan kautta. Pääohjelman lisäksi kanavalla on myös ohjelmaa raamattulavalta sekä KLP-studiosta. Raamattulavalla käydään läpi Raamatun henkilöitä ja heidän lähetyskutsuaan. KLP-studio syventyy päivien teemaan ohjelmaan kutsuttujen kanssa ja ottaa yhteyttä kisakatsomoihin maakunnissa. Studiota juontavat Sanna MyllärinenToni LindholmTuulia Tynkkynen sekä Daniel Ebeling. Kansanlähetyspäivien koko ohjelma on katsottavissa tallenteena myös päivien jälkeen.

Rinnakkaiskanavat toteutetaan Teamsin avulla. Näin niihin pääsee etänäkin osallistumaan, kysymään ja keskustelemaan. Linkit tulevat Kansanlähetyspäivien nettisivuille. Halutessaan osallistuja voi asentaa Microsoft Teams -sovelluksen, mutta osallistuminen on mahdollista myös ilman sitä nettiselaimen kautta.

Kansanlähetyspäivät.fi-nettisivuilta löytyy päivien ohjelma, linkit sekä mahdollisuus lähettää viestejä kisastudioon. Facebook-sivullamme on ajankohtaista tietoa päivien valmisteluista sekä päivien aikana tapahtuma-järjestäjän valitsemia helmiä juhlapaikalta. Kannustamme osallistujia jakamaan tunnelmia ja kokemuksia Facebook-sivun syötteessä. Rukousaiheita, tunnelmia sekä kuvia voi lähettää myös WhatsAppin kautta.

Instagramista näkee välähdyksiä juhlilta sekä pääsee kurkistamaan kulissien taakse. Osallistujat voivat julkaista kuvia tunnisteilla #klpäivät2021, #nettikansanlähetyspäivät sekä #evankeliumikaikille ja merkitä eli tägätä @kansanlahetyspaivat.

Osallistuminen Kansanlähetyspäivien kisakatsomoon

Kansanlähetyspäiville voi osallistua myös kisakatsomoissa, joita järjestetään eri paikkakunnille ympäri Suomea. Niitä organisoivat Kansanlähetyspiirit ja eri pienryhmät. Katsomon voi perustaa kuka vain. Tapahtumajärjestäjälle ilmoitetuista katsomoista löytyy lisätietoja lähempänä tapahtumaa osoitteesta Kansanlähetyspäivät.fi sekä Kansanlähetyspiirien nettisivuilta. Järjestelyissä noudatetaan paikallisia viranomaisohjeita.

Osallistuminen Kansanlähetyspäiville
Ryttylässä

Juhlapaikalle Ryttylään kutsutaan ennakkoilmoittautumisten perusteella 500 henkilöä. Määrä sisältää sekä osallistujat että vastuunkantajat. Tapahtumajärjestäjä pyrkii maksimoimaan osallistujien määrää muun muassa rajoittamalla työntekijöiden osuutta tapahtumassa.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtumaan avautuu kansanlähetyspäivät.fi-nettisivuilla tiistaina 1. kesäkuuta klo 9.00.

Pääohjelma on tänä vuonna taivasalla piknik-hengessä, eli juhlateltta ei ole käytettävissä. Osallistujien toivotaan tuovan mukanaan viltin tai vastaavan, jonka ääreltä voi seurata omalla porukalla lavalta tulevaa ohjelmaa. Samalla on hyvä pitää etäisyyttä muihin osallistujiin. Järjestäjä on varannut alueelle rajatun määrän piknik-pöytiä ja penkkejä juhlavieraiden käyttöön. Lapsille, junioreille sekä nuorille on luvassa omaa ohjelmaa.

Tapahtuman nettisivuille kootaan ohjeita turvallista osallistumista varten. Seuraamme viranomaisrajoituksia, jotka voivat vaikuttaa muun muassa tapahtuman järjestelyihin ja kokoon. Kansanlähetyspäivät ovat sitoutuneet yhdessä muiden hengellisten kesäjuhlien ja -tapahtumien järjestäjien kanssa noudattamaan opetus- ja kulttuuriministeriön Vastuullinen tapahtuma -työryhmän, aluehallintovirastojen ja viranomaisten ohjeita.

Lisätietoja:
Tomi Jurvanen, Kansanlähetyspäivien tuottaja, p. 044 4477 807
Salla Pulliainen, tapahtumakoordinaattori, p. 044 4477 830
Sähköposti: etunimi.sukunimi@sekl.fi

Lähde: Tiedote 19.04.2021, 14:03. Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry.