Kansanlähetys vahvistaa evankelioimistyötä

 

Nuori sukupolvi on löytänyt paikkansa Kansanlähetyksen työssä. Kuva Vuokko Vänskä

– Meidän tulee edelleen puhua synnistä ja armosta eikä unohtaa uskoontulokutsuakaan kokouksissamme, muistutti lähetysjohtaja Mika Tuovinen Kansanlähetysopistolle kokoontuneita järjestön työntekijöitä vuoden alun työntekijäseminaarissa.
Kansanlähetys haluaa vahvistaa muun toiminnan lisäksi evankelioimistyötä tänä vuonna. Tuovinen on havainnut evankelioimistyön olevan maassamme laman kourissa.
– Luterilainen herätyskristillisyys korostaa ihmisen syntisyyttä, mutta maalaa hänen eteensä myös Kristuksen. Ei ole olemassa mitään suurempaa teologiaa kuin Jeesus ja hänen ristinsä, Tuovinen sanoi ja viittasi maailman kuuluisimpaan evankelistaan Billy Grahamiin ja hänen viimeisimpiin puheisiinsa, joissa tämän sanoma näyttää entistä enemmän keskittyvän Jeesuksen ristin sanomaan.

Tuovisen mukaan julistuksen keskukseksi tulee helposti joku muu kuin Jeesus Kristus, varsinkin jos mieliä alkaa hallita median nostattamat kiistakysymykset.
– Jos Jeesus jää sivuun, vaarana on, että evankeliumin julistaminen politisoituu ja aletaan korostaa vain moraaliarvoja. Mutta vain evankeliumissa on voima herättää pelastava usko, Tuovinen muistutti.

Kansanlähetyksen työnäyn mukaan kotimaassa tapahtuva evankeliumin työ tähtää lähetystyöhön. Tämä tulee ilmi vanhassa tutussa motossakin ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Tarvitsemme kotimaan työn vahvistamista, jotta voimme ylläpitää vastuutamme lähetyksestä. Jumalan armosta olemme pärjänneet taloudellisesti tähän asti.

Kansanlähetyksellä oli vuodenvaihteessa 72 lähetystyöntekijää. Tähän lukuun eivät sisälly eläkeläisinä lähetystyössä olevat eivätkä määräaikaiset työntekijät. Viime kesän Kansanlähetyspäivillä työhön siunatut kuusi uutta lähettiä lähetetään työalueilleen. Tänä vuonna Kansanlähetys ei järjestä lähetyskurssia. Yksi lähetti on koulutuksessa Kylväjän kurssilla Suomen Raamattuopistolla. Sen sijaan vuonna 2015 lähetyskurssi on aikomus pitää, ja sille on tullut runsaasti hakijoita.