Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kansanlähetyksen Mika Tuovinen: Kirkosta eronnutkin tervetullut toimintaamme

 

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen. KUVA: JENNIINA NUMMELA

Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan järjestön toiminnassa on paikkoja sekä kirkosta eronneille että kirkon jäsenille. Tuovinen sanoo, ettei ole toistaiseksi kuullut Kansanlähetyksen piirissä tapahtuneista kirkosta eroamisista viime viikonlopun jälkeen, mutta joiltain työntekijöiltä on kyselty, voiko Kansanlähetyksen toiminnassa olla mukana, jos eroaa kirkosta.

Tuovinen kuitenkin rohkaisee pysymään kirkon jäsenenä ja sanoo itsekin olevan jäsen, ”koska haluan vaikuttaa, että kirkko pysyy omalla perustallaan.”

– Meillä on tilaa myös niille, jotka ovat eronneet kirkosta. Työntekijän kohdalla täytyy katsoa, millainen hänen työnkuvansa on. Joudutaan miettimään, mitä sellaista Kansanlähetyksessä voi tehdä, jossa ei tarvita kirkon jäsenyyttä, Mika Tuovinen kommentoi eilen Uudelle Tielle.

Kirkosta erosi viime viikonlopun aikana yli 13 000 jäsentä. Useat sanoivat syyksi arkkipiispa Kari Mäkisen lausunnot avioliitosta. Mika Tuovinen haluaa muistuttaa kirkosta eroamista harkitsevia, että kristityt tarvitsevat jonkin yhteisön, johon kuulua hengellisen elämän hoitamiseksi.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Rohkaisen pysymään kirkon jäsenenä. Minä haluan olla kirkon jäsen, koska haluan vaikuttaa, että kirkko pysyy omalla perustalla, apostolisella ja tunnustuskirjojen perustalla. Haluan rakentaa kirkon sisälle sellaisia yhteisöjä, joissa kirkon jäsenet voivat saada hengellistä ruokaa. Niin kauan kuin kirkossa on hengellistä ruokaa, voi olla kirkon jäsen, ja sitä on vielä muun muassa paikallisseurakunnissa ja herätysliikkeiden toiminnassa.

Kansanlähetys on yksi ev.-lut. kirkon virallisista lähetysjärjestöistä.

Tällä viikolla ilmestyvästä Uudesta Tiestä (49/2014) voi lukea myös, mitä Tuovinen ajattelee eduskunnan perjantaisesta äänestystuloksesta ja arkkipiispan kannanotosta.

Lue myös Mika Tuovisen sunnuntaina kirjoittama blogikirjoitus tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie