Kansainvälinen Hanna-työ täyttää 20 vuotta − uusi nimi Toivoa naisille

 
Toivoa naisille

”Toivoa naisille” on uusi nimi Hanna-työlle, jota Suomessa koordinoi Medialähetys Sanansaattajat. Kansainvälinen työ, TWR Women of Hope, täyttää tänä vuonna 20.

Ensi marraskuussa on kulunut 20 vuotta siitä, kun Hanna-työ aloitettiin Singaporessa. Merkkivuoden kunniaksi kansainvälisessä Hanna-työssä tapahtuu muutoksia, jotka heijastuvat myös Suomeen.

Uusi kansanvälinen nimi on TWR Women of Hope. Siirtymävaihe kestää tämän vuoden, jolloin uusi ja vanha nimi kulkevat rinnakkain: TWR Women of Hope/Project Hannah. Suomessa käytetään nimeä Toivoa naisille/Hanna-työ. Myös 70 kielellä kuultavista radio-ohjelmista käytetään Toivoa naisille -nimeä.

Uutena toimintatapana koulutus

Suomessa Toivoa naisille/Hanna-työtä koordinoi Medialähetys Sanansaattajat (Sansa).

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

– Uusi nimi liittää meidät lähemmin tehokkaaseen radio- ja digitaaliseen medialähetysjärjestöön, TWR:ään, jonka kautta saavutamme kaikenikäisiä naisia eri puolilla maailmaa. Nimi ilmaisee, miksi rukoilemme, suunnittelemme ohjelmia, keräämme tietoa, kehitämme johtajuutta ja lahjoitamme varoja. Tämä kaikki sen takia, että naiset voisivat saada toivoa elämäänsä, kirjoittavat Hanna-työn ohjaaja Satu Hauta-aho ja verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhko huhtikuun Lähde-lehdessä.

Tähän asti Hanna-työllä on ollut neljä toimintatapaa, jotka ovat olleet rukous, radio-ohjelmat, naisten tilanteesta kertominen sekä käytännön avustustoiminta.

Uudistuksen myötä toimintatapoja on viisi: rukous, ohjelmien tuottaminen, naisten asioista kertominen, koulutus sekä työn tukeminen. Koulutus on tärkeä asia uudelle Hanna-työn kansainväliselle johtajalle Peggy Banksille, sillä hän on myös johtajuuskouluttaja.

Suomalaiset kustantavat radio-ohjelmia 9 kielellä

Eri puolilla Suomea toimivat Hanna-piirit kustantavat Toivoa naisille -radio ohjelmia nyt jo yhdeksällä kielellä Indonesiassa, Intiassa, Kambodžassa, Turkissa ja uusimpana Keski-Aasiassa.

Vuoden 2017 alusta suomalaiset ovat tukeneet myös Kätketyt aarteet -ohjelmaa lähinnä Itä-Eurooppaan. Kätketyt aarteet on kuuntelulaitteille ladattava, erityisesti ihmiskaupan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhreille suunnattu ohjelma.

 
Sansa artikkeliban. 14.11.-31.12. MJa