Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

K24: Mika Ebeling vaatii Seppo Simolan erottamista

 

Kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling (vas) väittää päätoimittaja Seppo Simolan syyllistyneen vihapuheeseen.

Helsingin kaupunginvaltuutettu, pastori Mika Ebeling (kd.) on kirjoittanut Helsingin seurakuntien yhteiselle kirkkovaltuustolle kirjeen, jossa hän vaatii Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittajan vaihtamista. Ebeling perustelee vaatimustaan sillä, että päätoimittaja Seppo Simolan olisi syyllistynyt vihapuheeseen pääkirjoituksellaan ”Räsäsen sammakko” (K&k 17.7.). Ebeling on Helsingin Kannelmäen seurakunnan jäsen.

Kirkko ja kaupunki -lehti kertoi itse Ebelingin kirjeestä verkkosivuillaan. Asiasta uutisoi Kotimaa24.

Ebeling viittaa kirjeessään norjalaiseen Anders Breivikiin todeten, että poliittinen väkivalta ei ole Pohjoismaissa mahdotonta. Kun Kirkko ja kaupunki -lehden pääkirjoitusta seuraavana tiistaina Kristillisdemokraattien puoluetoimisto uhattiin räjäyttää, Ebeling katsoi, että vastuu uhkailusta kuuluu Kirkko- ja kaupungille. Lehti toimi Ebelingin mukaan yllyttäjänä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli Ebelingin kirjeen viime torstaina. Neuvosto katsoi yksimielisesti, ettei Simolan pääkirjoitus ole peruste muuttaa viestintäjohtajan tehtävää ja asemaa suhteessa Kirkko ja kaupunki -lehteen.

Neuvoston mukaan Kirkko ja kaupungin päätoimittajan virka on sidottu seurakuntayhtymän viestintäjohtajan virkaan. Seppo Simola toimii Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtajana.

Asia tulee lokakuussa yhteisen kirkkovaltuuston käsiteltäväksi.

Kirkko ja kaupunki -lehden juttu aiheesta

Kotimaa24:n uutinen

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)