Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jyväskylän kristillisen koulun opettaja ehdolla opetusalan nobelistiksi

 

Kuvituskuva iStock/Avava

Jyväskylän kristillisen koulun opettaja Jukka Sinnemäki on valittu Global Teacher Prize 2018 -opetuspalkinnon 50 finalistin joukkoon.

Ehdokkuus tuli Jukka Sinnemäelle yllätyksenä.

– Minua oli ehdottanut mukaan erään oppilaani äiti, joka työskentelee Jyväskylän yliopistossa. Kyllähän se vetää nöyräksi, ja mielen valtaa suuri kiitollisuuden tunne. Olen tehnyt tätä työtä sydämellä ja nähnyt, kuinka isosti se vaikuttaa, Sinnemäki toteaa OAJ:n haastattelussa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Sinnemäki opettaa tällä hetkellä viidettä luokka Jyväskylän kristillisessä yhtenäiskoulussa. Hän pyrkii edistämään ymmärrystä terveellisistä elintavoista. Sinnemäki keräsi tietoja aktiivisuusrannekkeiden avulla muun muassa oppilaiden liikunnan määrästä ja nukkumaanmenoajoista. Mittarin avulla oppilaat huomasivat myös itse tilanteensa.

– Kun he korjasivat unirytminsä säännölliseksi, jo kahdessa viikossa näkyi muutos. Oppilaat tunsivat olonsa paremmaksi, ja myös vanhemmilta tuli hyvää palautetta, Sinnemäki kertoo.

Lisäksi Sinnemäki on kehittänyt uuden opetusmenetelmän matematiikkaan, “syklimallin”. Siinä jokaista teemaa opetetaan kaksi tai kolme kertaa kouluvuoden aikana lyhyinä pätkinä, minkä seurauksena oppilaiden koetulokset ovat parantuneet.

Palkintona on miljoona dollaria, eli noin 850 000 euroa. Palkinto jaetaan tänä vuonna neljättä kertaa. Tunnustus on maailman suurin opetusalan palkinto, ja sitä kutsutaan myös opetuksen Nobel-palkinnoksi. Hakemuksia kilpailuun oli lähes 40 000.