#Metoo-kampanja levisi vapaakirkkoihin

 

Allekirjoittajia kampanjajulistukselle kertyi 200.

Naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän vastainen #metoo (minä myös) -kampanja on Ruotsissa laajentunut myös vapaakristilliselle kentälle.

#Sanningenskagoraerfria (Totuus tekee teidät vapaaksi) -kampanjan käynnisti joukko naispastoreita Equmeniakyrkan-kirkkokunnasta, helluntailiikkeestä ja Evangeliska frikyrkan -yhteisöstä marraskuun lopulla.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Ryhmä haluaa kiinnittää huomiota vaiettuun ilmiöön: seksuaalisten rajojen loukkaamisia esiintyy myös vapaakristillisissä seurakunnissa.

– Tarkoituksemme on –– nostaa kirkossa tapahtuva häirintä valokeilaan, ryhmään kuuluva pastori Karin Ingridsdotter toteaa Dagen-lehdessä.

Kampanjan allekirjoittajiksi kutsutaan naisia, jotka ovat joutuneet tai jotka tietävät jonkun toisen naisen joutuneen kohtaamaan seksistisiä kommentteja, seksuaalista häirintää tai hyväksikäyttöä vapaakristillisissä yhteisöissä. Allekirjoituksia kertyi nopeasti yli 200.

Kansainvälinen #metoo-kampanja on saanut Ruotsissa syksyn aikana laajaa näkyvyyttä, ja sen yhteyteen on lanseerattu suuri joukko erinimisiä alakampanjoita. Luterilaisen Ruotsin kirkon piirissä kampanja kulkee nimellä #vardeljus.

 

Aiheet