Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Julkisen sanan neuvostolta vapauttava päätös ”Älä alistu!” –kampanjan Anni-videosta

 

\”Anni\” kertoi viime maaliskuisessa mediakampanjassa oman uskoontulo- ja eheytymistarinansa. KUVA: Nuotta

Julkisen sanan neuvosto antoi vapauttavan päätöksen Nuotta-lehdelle sen nettisivuston uutisesta, joka koski ”Älä alistu!” -kampanjaa. Myös kampanjavideo ”Annin tarina” sai vapauttavan päätöksen. ”Kampanja ei tukeutunut vakavasti otettavaan tieteelliseen näyttöön seksuaalisen identiteetin muodostumisesta, vaan perustui uskonnollisiin näkemyksiin, joita ei voi arvioida Journalistin ohjeiden avulla”, päätöksessä todetaan.

Kantelijoiden mielestä Nuotan kampanja vaaransi seksuaalisten vähemmistöjen ihmisarvon. Toisen kantelijan mukaan kampanja oli syrjivä. Hän korosti, että esimerkiksi arkkipiispa ja tasa-arvoasioista vastannut ministeri esittivät kritiikkiä sitä kohtaan. Seta ry koki kampanjan asenteelliseksi. Seta piti myös kampanjan perusteluja asenteellisina ja asiattomina.

Vastauksessaan Nuotan päätoimittaja Mika Falk kertoo Nuotan kunnioittavan toiminnassaan jokaisen ihmisarvoa. Falkin mukaan Nuotta toi esiin vähemmistön vähemmistöön kuuluvan tarinan, eikä se lietsonut vihaa mitään ihmisryhmää kohtaan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Vapauttavan päätöksen perusteluna Julkisen sanan neuvosto katsoo, etteivät Journalistin ohjeet sovi uskonnollisten sisältöjen arviointiin. Sen mukaan ”Älä alistu!” -kampanja ei kohdistunut yksittäisiin henkilöihin eikä sen sanomaa voi pitää uhkaavana.

Lue Julkisen sanan neuvoston päätös klikkaamalla tästä.