Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jukka Leppilampi: ”Lähetystyö on olennainen osa kristityn identiteettiä”

 
Jukka Leppilampi katsoo ylöspäin

Jukka Leppilampi näkee, että luovuudella on tärkeä paikkansa lähetystyössä. Hän on tehnyt pitkään yhteistyötä lähetysjärjestöjen kanssa. Kuva: Jani Laukkanen.

Gospelmusiikin konkari Jukka Leppilampi esiintyy syyskuun viimeisenä viikonloppuna Porvoossa ensimmäistä kertaa julkisesti yhdessä poikansa Mikko Leppilammen kanssa. Konsertti on osa Medialähetyspäiviä.

– Olemme kieltäytyneet vuosien varrella lukuisista keikoista ja esiintyneet vain privaattikeikoilla yhdessä. Kun Mikko jäi pois tv-juontajan töistä keskittyäkseen näyttelemiseen ja laulamiseen, päätimme nousta lavalle nyt yhdessä, Jukka Leppilampi kertoo.

Leppilampi tuottaa Porvoon Taidetehtaalla 23.9. pidettävän Voi taivaan vallat -konsertin, joka on osa Medialähetys Sanansaattajien ja Porvoon seurakunnan yhdessä järjestämiä Medialähetyspäiviä. Konsertissa esiintyy muitakin tunnettuja taitureita, kuten Marzi Nyman -trio, Jepa Lambert, Sounds of Mercy -gospelkuoro, Jukan vaimo Tove Wingren, Arttu Takalo ja Jiri Kuronen.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Leppilammelle konsertissa on tärkeää ennen kaikkea esiintyjien keskinäinen yhteys.

– Uskon, että tästä rakentuu erittäin ainutlaatuinen ja huikea kokonaisuus. Yhdistämme asioita, joita ei yleensä yhdistetä. Saan tehdä konsertin yhdessä ihmisten kanssa, jotka pystyvät vaikka mihin. Koen olevani etuoikeutettu, hän sanoo.

Lähetystyö osana kutsumusta

Jukka Leppilampi tekee mielellään yhteistyötä lähetysjärjestöjen kanssa, sillä hänelle lähetystyö on tärkeä osa kristityn identiteettiä.

– Lähetystyö on olennainen osa sitä, mitä on olla Jeesuksen seuraaja ja hänen seurakuntaruumiinsa jäsen globaalisti.

– Kun tulin uskoon, sanoin Jumalalle, että jos teet sellaisen ihmeen, että teet minusta lähetystyöntekijän, niin olen ilman muuta valmis siihen. Mutta ei hän sellaista ihmettä sentään tehnyt, Leppilampi naurahtaa.

Sen sijaan artisti on saanut palvella lähetystyössä muulla tavoin. Hän on kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa. Onpa omakohtaista kokemusta tullut medialähetystyöstäkin. Jukka Leppilampi oli Outi Terhon kanssa vuonna 1985 musisoimassa Vaasan seurakunnan opiskelijalähetystyön vierailulla kansainvälisen medialähetysjärjestö Trans World Radion (TWR) studiossa Monte Carlossa, Monacossa. Matkalla äänitettiin ohjelmia, joissa Leppilampi ja Terho lauloivat.

– Tiedän, miten valtavan merkittävää ja ainutlaatuista medialähetystyö on. Siksi on huikeaa saada olla mukana. Se on suuri etuoikeus.

Yhteys kantaa ja kannattaa

Leppilampi iloitsee, että keikkakalenteri on alkanut täyttyä pitkän tauon jälkeen. Suunnitelmissa on julkaista uutta musiikkiakin.

– Rakastan musiikin tekemistä ja esiintymistä livenä. Nyt se on jälleen mahdollista. Ihan maagista.

Omien keikkojen lisäksi Jukka Leppilampi tekee yhteiskeikkoja sekä poikkitaiteellisia projekteja toisten artistien kanssa. Yhteys on hänelle sydämenasia. Leppilampi on vetänyt pitkään Artistirukous-tilaisuuksia, joissa kristityt artistit voivat rakentua yhdessä.

– Yhteisöllisyys on olennainen osa uskossa kasvamisen prosessia. Sen merkitys kasvaa entisestään. Siksi kannattaa etsiä paikka, jossa voi jakaa kaiken toisten kanssa, muusikko rohkaisee.

Lisätietoa konsertista: sansa.fi/mlp22

Teksti: Elina Uusikylä

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa