Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Jouluradiossa kuullaan musiikkia ympäri maailman

 

Kuva: Antti Rintala

Jouluradio soi tänä vuonna maanantaista 4.11. alkaen loppiaiseen saakka. Tarjolla on entistä laajempi kattaus joulumusiikkia ympäri maailman, rakastetuimpia klassikoita unohtamatta.

Joulunajan suosikkikanava Jouluradio soi nyt entistä isommin. Perinteeksi muodostunutta Joululaulupäivää vietetään sunnuntaina 15.12.

Tällä kertaa Jouluradio kuuluu 27:llä eri paikkakunnalla eli joululaulut soivat ennätyksellisesti lähes koko Suomessa. Alkuperäisen Jouluradion lisäksi tarjolla on myös yhdeksän erilaista nettiradiokanavaa vaativaankin joulumusiikkimakuun.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

“Jouluradio tulee tänä vuonna 17-vuotiaan itsevarmuudella, intoa puhkuen ja hieman röyhkeyttä uhkuen”, naurahtaa Jouluradion toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Joululauluja maailman eri kolkilta

Joulumusiikki kuuluu kaikille ja siksi tänä vuonna Jouluradiossa kuullaan musiikkia ympäri maailman. Luvassa on tuttuja joululauluja eri kielillä ja uusilla sovituksilla. Viikoittain kuullaan joululauluja maailman eri kolkilta, vaihtuvilla teemoilla.

”Joulumusiikki yhdistää meitä yli rajojen ja kulttuurien. Monet meille tutut joululaulut soivat myös muualla ja toisaalta meidän joulunviettoamme ilahduttaa muista kulttuureista peräisin olevat kappaleet”, Jouluradion musiikkipäällikkö Aura Neuvonen kertoo.

”Haluamme Jouluradiossa tänä vuonna esitellä kuulijoillemme, miten hienosta ja moninaisesta joulumusiikista nautitaan ympäri maailmaa.”

Joululaulut raikaavat kauppakeskuksessa

Tänä vuonna Jouluradio on paljon muutakin kuin radiokanava. Helsingin Kalasataman kauppakeskus REDIin muuttanut toimitus näkyy ja kuuluu ostoskeskuksen arjessa.

Hoosianna-virsi viritetään uuteen uskoon ja sen julkaisukonserttia vietetään isossa tapahtumassa REDIn keskusaukiolla ensimmäisenä adventtisunnuntaina 1.12. Joululaulupäivänä sunnuntaina 15.12. Jouluradio haastaa kauppakeskuksen taas laulamaan tuttuja joululauluja yhdessä.

Tänä vuonna Jouluradio lanseeraa täysin uuden Kuulostaa joululta -videosarjan. Suorissa lähetyksissä keskustellaan viikoittain suomalaisten vaikuttajien, muusikoiden ja muiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa joulumusiikista. Jaksot striimataan suorina Jouluradion Facebookiin 112 000 seuraajalle.

”Joulu on mielentila, johon ei tarvita muuta kun joulumusaa”, Kalliorinne toteaa.

Kalliorinne kertoo Jouluradio-median tekevän joulumusiikkisisältöjä innovatiivisella otteella ja yleisöä kuuntelemalla.

”Haluamme löytää jokaiselle sopivan tavan saada joulu sydämeensä.”