Joulun sanoma tuo turvaa

 

”Joulun sanoma kehottaa jokaista ihmistä kääntymään Jeesuksen puoleen”, kirjoittaa Teppo Lehtomäki. Kuva: Depositphotos

Tämän turvattoman ja myrskyävän ajan keskellä on hyvä pysähtyä hiljentymään joulun ydinsanoman äärelle, jonka enkeli ilmoitti Marian kihlatulle Joosefille.

Hiljennymme jälleen joulun aikaan, jolloin useimpien mielen valtaa harras tunnelma. Viimeiset vuodet ovat olleet maailmassa monella tapaa turvattomia ja lohduttomia. Toivomme, että voisimme hetkeksi unohtaa nämä ikävät asiat ja keskittyä viettämään Jeesuksen syntymäjuhlaa.

Tämän turvattoman ja myrskyävän ajan keskellä on hyvä pysähtyä hiljentymään joulun ydinsanoman äärelle, jonka enkeli ilmoitti Marian kihlatulle Joosefille: ”Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

synneistänsä.” (Matt 1:21). Synnin ongelma koskettaa meitä jokaista – me emme voi pelata itseämme ulos siitä.

 

Tarina pienestä pojasta

Kuulin kertomuksen lapsesta, jonka mielestä Aatami ja Eeva olivat maailman tyhmimpiä ihmisiä, koska he lankesivat syntiin. Isä selitti pojalleen, kuinka meissä jokaisessa asuu tuo sama synnin voima, joka pyrkii vaikuttamaan meidän elämässämme.

Lähtiessään asioille isä jätti keittiön pöydälle purkin, joka oli alassuin. Hän sanoi pojalle, että sen sisään ei saanut katsoa. Poika jatkoi omia askareitaan, mutta kiusaus kävi kuitenkin

liian suureksi, ja niin hän kurkisti varovasti purkin alle. Yhtäkkiä sieltä lensi ulos kärpänen, ja poika tiesi välittömästi olleensa tottelematon isäänsä kohtaan. Saapuessaan kotiin isä näki pojan olevan hyvin murheellinen. Hän meni tämän luo, ja poika kertoi, mitä oli tapahtunut. Isä vastasi: ”Huomaatko, että meissä jokaisessa vaikuttaa tuo synnin valta? Vaikka Aatami ja Eeva eivät olisi langenneet, niin me olisimme.”

”Eikä tuo rauha ole koettavissa ainoastaan jouluna, vaan vuoden jokaisena päivänä ja hetkenä.”

Maailmassa vallitseva pahuus, epävarmuus ja turvattomuus ovat seurausta tästä synnin ongelmasta. Jouluna on hyvä muistaa, että juuri joulun sanoma maailman syntien sovittajasta ja vapahtajasta Jeesuksesta voi lahjoittaa sydämeemme todellisen rauhan. Eikä tuo rauha ole koettavissa ainoastaan jouluna, vaan vuoden jokaisena päivänä ja hetkenä. Siksi joulun sanoma kehottaa jokaista ihmistä kääntymään Jeesuksen puoleen ja pyytämään armahdusta synneistä. Silloin joulun todellinen Herra saa tulla asumaan sisimpäämme. Hänen kauttaan meille avautuvat kerran ovet iankaikkiseen elämään Jumalan taivaassa, jossa ei ole enää syntiä eikä minkäänlaista turvattomuutta.

One Way Mission toiminnanjohtajan Teppo Lehtomäen hartauskirjoitus on julkaistu radiotyön ystävien Aalloilla-lehdessä 4/2022. Tilaa itsellesi näytenumero lehdestä.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)